aanmelden
Preview Musikmesse & Prolight+Sound 2013
De Interface-redactie reist morgen af naar Frankfurt voor hot product news!
Merknieuws 09-04-2013 10:53
Van donderdag 10 tot zaterdag 13 april vindt in Frankfurt weer de grootste Europese muziek- en pro audiobeurs plaats; de Musikmesse. De redactie van Interface maakt zich op voor de reis, maar heeft al wat nieuwtjes kunnen scoren, die sommige fabrikanten niet voor zich konden houden. Dan doen wij dat ook niet!

Het eerste nieuws gaat over Roland, Tascam, Beat Thang, Gem Audio Labs, Nord, Pro Tools, Boss, Charter Oak, en MicW.

  

Nord Lead 4

Eindelijk komt Clavia weer eens met een nieuwe Nord Lead! De Nord Lead 4 is een 4-part multi-timbrale, 20 stemmig polyfone synthesizer met een nieuwe virtueel analoge soundengine met 2x oversampling. Naast de klassieke golfvormen bieden de twee oscillatoren een wavetable mode met o.m een formant wavetable. FM en hard/soft sync zijn ook mogelijk. Met  True Voice Unison mode kun je vier stemmen stapelen voor een nog vetter geluid. Als filters tref je low pass (12/24db), high pass, en band pass versies, een nieuwe simulatie van transistor en diode ladder filters en nog een filter overdrive. Met de nieuwe Variation knop kun je meerdere parameters naar keuze met een draai aan de knop veranderen. Alle vier parts hebben hun eigen effectsectie met o.a. delay, reverb, tube amp simulated overdrive, Crush en Talk effect.

Heb je al een toetsenbord dan is er ook een moduleversie, de Nord Lead 4R.

www.nordlead.com

  

Avid  Pro Tools 11

 

Voor Pro Tools 11 heeft Avid flink gesleuteld aan de audio engine en de vernieuwde 64-bit architectuur. Dat betekent meer rekenkracht met dezelfde hardware voor grotere sessions met meer plug-in’s en virtuele instrumenten. Operaties als “offline. Bouncing” verlopen nu razendsnel en de latency van de monitoring is omlaag gebracht. Bij de metering opties is er nu meer keuze dan ooit. Dankzij de Avid Video Engine uit Media Composer kun je nu direct met hi-res video werken, bijvoorbeeld MXF HD, Avid DNxHD, zonder ingewikkelde downcoding.

www.amptec.be, www.avid.com

  

Boss RC-505 Loop Station

De compacte RC-505 is met zijn vijf simultaan beschikbare stereosporen en heel veel opnametijd de krachtigste BOSS Loop Station tot nu toe. De uitgebreide input- (live) of trackeffecten kun je tijdens de opname en/of weergave inzetten. Er zijn 99 phrase geheugens elk met vijf phrase tracks, effecten en playback settings. Alle inputs (XLR, jack, mini-jack) kunnen tegelijkertijd worden gebruikt en de usb-poort dient voor import/export van audio en midi-synchronisatie met je daw software. De RC-505 is een tabletop model dat je met de handen bedient, maar wie liever z’n voeten gebruikt, kan een midi-pedalenbak aansluiten.

www.rolandce.com

  

3 Band Ultra Parametric Eq van CharterOak

CharterOak is vooral bekend vanwege zijn microfoons, maar deze firma heeft ook drie19”processors in het assortiment. Een première voor de Musikmesse is een 3 bands equalizer in 500 Series formaat. De frequenties zijn 20Hz-500 Hz, 500Hz-10kHz en 800Hz-20kHz, de Q loopt van 1/10 Octaaf tot 2 Octaven. Er zijn verder bell en shelf keuzeschakelaars voor de high en low bands, 12dB cut en boost in stappen van 2dB, high en low pass filters en meer.

www.idealaudio.be, www.charteroakacoustics.com

  

Gem Audio Labs The Sculptor

The Sculptor is een 19" rack module opgebouwd met ‘discrete’ onderdelen (dus geen ic’s). Het is een pre-amp met eq en peak limiter met een vintage sound. De eq sectie is samengesteld uit actieve en passieve elementen voor het beste resultaat; razendsnelle filters dankzij de actieve onderdelen, en een vette klank door passieve elektronica. De limiter bestaat uit een analoge “brickwall “ opgebouwd met mosfet transistoren, buizen diodes en vintage silicon diodes. Met de limiter kun je je ad convertors prima beschermen tegen clipping omdat deze de transients tegen houdt zonder het geluid te veranderen.

www.crisbadea.com, www.gemaudiolabs.com

  

Roland BK-9

Voor keyboardspelers heeft Roland een gloednieuw topmodel onder de Backing Keyboards: de BK-9. Dit 76 toetsen keyboard biedt een groot arsenaal aan instrumentklanken (waarvan flink wat SuperNATURAL Sounds), drumkits en begeleidingsarrangementen. Dat alles plus effectprocessors, een 16-sporen sequencer en handige functies zoals Music Assistant , Audio Key en Wireless Connect, maken de BK-9 tot een bijzonder aantrekkelijk Arranger Keyboard.  Alle mogelijke functies en snufjes voor opnamesessies en live shows zijn in een instrument verzameld. Met zijn9,4 kgis de BK-9 ook gemakkelijk te vervoeren en is hij overal inzetbaar: studio, repetitieruimte, woonkamer of podium.

www.rolandce.com

  

MicW Audio iBoundary

De MicW iBoundary is een zeer gevoelige electret condensatormicrofoon met een ‘half omni’ karakteristiek en een kapsel van7 mm. Het is een rond metalen geval van40 mmdoorsnee en9 mmhoogte die je zo op een tafel kunt leggen. De iBoundary is direct aan te sluiten op iPhone, iPad en alle andere Android of Windows Phone systemen. Hij is geschikt voor spraak- en muziekopnames, breed inzetbaar en natuurlijk makkelijk mee te nemen.

www.audio-pro.nl, www.mic-w.com

  

Beat Thang Virtual

Hardware is leuk maar niet altijd handig; soms is een software oplossing de beste keuze. Daarom ontwikkelde Beat Kangz Electronics een virtuele versie van hun “good looking” groove machine (zie Interface 159). Beat Thang Virtual is een perfecte imitatie van zijn originele hardware broerje voor Mac of Windows computers inclusief chromatische pad lay-out. Alle functies zijn logisch gegroepeerd om het werken met deze software zo eenvoudig mogelijk te maken. Met één knop kun je direct sampling, editing mixing en sequencing bedienen.

www.voerman.nl, www.beatthang.com

  

Tascam DP-006 & DP-008EX portastudio’s

Tascam komt met twee nieuwe portastudio’s die een sd kaart als opslagmedium en usb voor import/export van data gebruiken. De  DP-006 is een ultra-compacte digitale recorder die makkelijk in een jaszak past. Er zijn zes kanalen, twee mono en twee stereo/mono op 44.1kHz/16-bit, diverse track modes, een ingebouwde stereo condensatormicrofoon en twee mic/line ingangen. de DP-006 kan twee sporen tegelijk opnemen en zes sporen tegelijk weergeven. De DP-008EX gaat een stuk verder met acht kanalen playback (ook twee sporen tegelijk opnemen), twee xlr mic/line inputs, 2 band eq per track en on-board mastering effecten (compressor/eq/normalize)

www.tascam.de/en

MIPA Awards 
Ook worden tijdens de Musikmesse weer de MIPA-awards uitgereikt, en wel op donderdag na de beurssluiting. Gitarist  werkt mee aan deze verkiezing van de beste producten van het jaar. 


Musikmesse & Prolight+Sound 2013
april: 10-13, dagelijks 9-18u, Messe, Frankfurt (D); 11, MIPA-awards, Messe Frankfurt, Duitsland

www.musikmesse.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com