aanmelden
KRK lanceert de Rokit G3-serie: 5G3-6G3-8G3
Lees de test van de Rokit 5G3 in Interface 171, september 2013
Merknieuws 26-09-2013 12:10
De Rokit-serie is een populaire reeks monitors van het Amerikaanse KRK. Vooral de kleine Rokit 5 is een succesnummer gebleken, met als logisch gevolg dat KRK nu een derde generatie van dit model introduceert, de Rokit 5G3. In Interface september 2013 heeft Interface deze test als wereldprimeur geplaatst.

door Marnix Bosman
foto Marc van den Hurk

Het basisconcept van deze Rokit 5G3 is nog hetzelfde als bij de eerste versie. Het is een compacte tweeweg basreflex monitor met een sleufvormige poort aan de voorzijde. Bij de tweede generatie introduceerde KRK de afgeronde vormen en die benadering is uiteraard gebleven. Bij de laatste versie is de baffle – het front waarop de luidsprekers gemonteerd zijn -  verhoudingsgewijs iets vlakker, maar hij heeft nog steeds dezelfde mooie afgeronde hoeken. Die ronde hoeken zijn er overigens niet voor de sier; ze hebben een akoestische functie. Deze techniek wordt namelijk gebruikt om diffractie te voorkomen. Diffractie is interferentie in met name het midden- en hoge tonengebied die wordt veroorzaakt door reflecties langs de hoeken en de randen van het speakerfront. Door schuine en/of afgeronde hoeken te gebruiken kun je deze reflecties voor een deel voorkomen. Door het reduceren van diffractie krijg je een beter afstraalgedrag en daarmee een beter stereobeeld.

Het uitgebreide testrapport van de hand van Marnix Bosman kun je lezen in Interface 171, september 2013. Zijn conclusie luidt:  'Ik heb de Rokit 5G3 in verschillende opstellingen geprobeerd en de monitoren presteren losstaand in de ruimte of tegen een achterwand op een vergelijkbare voorspelbare manier. De instelmogelijkheden op de achterzijde lijken beperkt, maar zijn echt meer dan voldoende om in beide situaties een gecontroleerde weergave te realiseren. De Rokit 5 is een populair model gebleken en ik begrijp wel waarom. Ze klinken heel prettig en je kunt er lang op werken. Op hele lage niveaus lijkt het geluidsbeeld wat ingetogen, maar op een normaal luisterniveau kun je er heel lang mee aan de slag. Door zijn compacte afmetingen kun je hem makkelijk een plekje geven en kun je zelfs overwegen ze mee te nemen als je iets op locatie gaat doen. Zorg dan wel voor een goede case, want ze zijn zwaarder dan je denkt.'

• Prijs excl: Rokit 5G3 € 159,-
Ook van de Rokit 6 en 8 zijn er G3-modellen verschenen:
Rokit 6G3 € 229,-
Rokit 8G3 € 279,-

• Distributie: M-Works Distribution, Tel. +31 (0)10 211 0170
www.mworksonline.com
www.krksys.com 

Wil je de test in Interface in z'n geheel lezen: vanaf a.s. woensdag in de winkel. Of bestel 'm online als los nummer bij ons (we sturen 'm je per omgaande toe zonder portokosten). Klik hier.
Of download Interface september als digitale editie. Klik hier.   

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com