aanmelden
Brutaal broertje - Nieuwe Brute van Arturia
Het kan altijd nóg kleiner!
Merknieuws 30-11-2013 22:12
Het kan altijd nóg kleiner. Na de populaire MiniBrute van vorig jaar, komt Arturia nu met de MicroBrute, een volledig analoge synthesizer, nog compacter dan zijn oudere broertje waar hij veel van leent.

Na veel geruchten op internet heeft Arturia zijn nieuwe product onthuld: de MicroBrute. Dit piepkleine broertje van de MiniBrute is een synthesizer met een minikeyboard van twee octaven en modulatie- en pitchwielen. De audio-engine en veel van de functies zijn ontleend aan de MicroBrute, maar er zijn ook een paar leuke toevoegingen.

De Brute Factor
De MicroBrute is volledig analoog en bevat een oscillator met drie golfvormen die je kunt mixen. Daarbij komt nog een suboscillator die ook – en dit is nieuw – een kwint boven de hoofdoscillator kan worden gestemd voor extra boventonen. Met de knoppen Ultrasaw en Metalizer zorg je voor een extra stevige sound. Het signaal uit de oscillatorafdeling gaat vervolgens het Steiner-Parker multimodefilter (hp, bp lp) in. Behalve cutoff- en resonanceparameters vind je hier ook de Brute Factor-knop voor nog meer bottom end. De zeer snelle adsr-envelope is perfect voor percussieve klanken en een lfo en een glidefunctie maken de boel compleet.

CV-connectors
Leuk is de acht slots tellende matrix voorzien van cv-connectors, waarmee je met behulp van mini-jackkabeltjes de interne modules op allerlei manieren met elkaar kunt verbinden, inderdaad zoals op een modulaire synth. Je kunt het apparaat ook verbinden met een MiniBrute, een andere MicroBrute of een MS20 Mini.

Sequencer
De Microbrute heeft een simpele maar effectieve 64-staps synchroniseerbare sequencer. Sequences kun je in de acht geheugenplaatsen opslaan maar ook importeren en exporteren via de software editor. Behalve  cv-ingangen en -uitgangen (1V per octaaf) heeft de MicroBrute standaard midi-in en midi-in/uit via usb, en dankzij de audio-ingang met volumeregelaar kun je hem ook nog als effectapparaat gebruiken.

De Arturia MicroBrute is zeer klein, maar biedt verrassend veel mogelijkheden. Je ziet hem bijna al onder de kerstboom liggen…

 www.arturia.com

Arturia MicroBrute introductievideo:

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com