aanmelden
Elektron lanceert keyboardsynthesizer Analog Keys
Informatie, Soundcloud en video
Merknieuws 04-12-2013 06:12
Elektron onthult de Analog Keys,een vierstemmig volledig analoge keyboardsynthesizer met digitale controle die sterk geïnspireerd lijkt op de eerder uitgebrachte Analog Four module.

Net zo zwart als de Analog Four module (zie Interface 169 of klik hier) en met een zeer vergelijkbaar paneel presenteert Elektron de Analog Keys. Ten opzichte van de Analog Four zijn sommige knoppen hebben van links naar recht geëmigreerd. Het 3-octaafs toetsenbord biedt full size half-gewogen toetsen met mono aftertouch en kan vijf keer getransponeerd worden. Modulatie gebeurt via een joystick en pitch via twee drukknoppen. Een niet te grote lcd display laat de parameters en waarden zien.

De synthese

De vier volledige onafhankelijke stemmen bestaan uit twee oscillatoren met variabele golfvormen plus ruis en twee sub’s. Daarna volgen twee analoge filters, één 4-pole analog lowpass ladder en één 2-pole multi-mode, en op het einde een overdrive. Naast de vibrato lfo met een aparte envelop zijn er nog twee lfo’s en naast de vca envelop biedt de Analog Keys nog twee envelops; zelfs de autobend functie heeft zijn eigen envelop, alles beschikbaar voor talloze modulatie routings. Verder zijn er drie effecten die tegelijk te gebruiken zijn: chorus, delay en galm.

De sequencer

De sequencer bestaat uit vier synthesizertracks, voorzien van functies als swing, slide, accent en transpose, een effecttrack en nog een track voor cv- en gate-programmering. Er kunnen tot 64 steps per pattern geprogrammeerd worden. Naast de sequencer vind je nog zes arpeggiators.

Aansluitingen

Aan de achterkant bevinden zich alle connectiepoorten. Usb, midi in/out/thru met ook din sync out, om bijvoorbeeld je TR aan te sluiten en een duaal CV/Gate uitgang voor je extern analoge spullen. Naast de hoofd audiouitgangen (gebalanceerd en ongebalanceerd) hebben elke stemmen hun eigen stereouitgang. Een hoofdtefoonaansluiting ontbreekt ook niet. Leuk is de aanwezigheid van de twee analoge ingangen die dankzij de 48 kHz, 24-bit D/A and A/D converters, tovert de Analog Keys in een 2x2 usb interface.

Tot slot, de Analog Keys heeft een aluminium behuizing, meet 66 x 31 x 9,3 cm en is 5,4 kg zwaar.

Elektron, online, +46 31 743 744 0 - www.elektron.se

Klik hier voor Analog Keys audiovoorbeelden op SoundCloud

Videodemo


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com