aanmelden
Yamaha neemt Line 6 over - samenwerking verwacht
Line 6, Steinberg en Yamaha in één conglomeraat
Merknieuws 27-12-2013 07:12
Net voor de kerstdagen kondigde Yamaha aan dat ze na Steinberg een paar jaar geleden nu ook Line 6 hebben overgenomen, het bedrijf dat pionier en marktleider is op het gebied van virtuele sound voor de gitaar. Line 6 blijft haar eigen bedrijfsvoering doen, maar de bedoeling is dat de bedrijven van elkaars kennis gaan profiteren ten bate van het ontwikkelen van nieuwe producten.

Aan het begin van de jaren negentig overtuigden Line 6-oprichters Marcus Ryle and Michel Doidic, beiden afkomstig van Oberheim, met hun virtuele simulatie via modellingtechniek van versterkers en effecten voor gitaar en bas. De POD is inmiddels legendarisch. Ondertussen is product range van Line 6 sterk uitgegroeid met wireless microfoons, stagemonitors, gitaren, combo’s, audio interfaces, keyboard controllers en een digitale mixer.

Samenwerking?
Het is nog te vroeg om een idee te hebben van wat de overname van Line 6 door Yamaha concreet zal betekenen. Yamaha staat er wel om bekend om bij zulke bedrijfsaacquisities veel ontwikkelingsvrijheid  te geven en door technologieuitwisseling samen te werken. Dit hebben we gezien bij Steinberg. De makers van Cubase blijven autonoom aan de weg timmeren, maar mét de steun van een machtig moederbedrijf. Dat leidde bijvoorbeeld tot een betere audio interface voor Steinberg en betere audio software voor de Yamaha mixersystemen. Wie weet kan Steinberg nu ook van Line 6 profiteren en omgekeerd: meer virtuele gitaar sound technologie in Cubase en gitaar recording software bij Line 6? 

 

www.line6.com - www.yamaha.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com