aanmelden
NAMM Show 2014 - Dag 1 - Nieuws van Roland, JZ, Elektron en Mixvibes
De deuren gaan openÂ…
Merknieuws 23-01-2014 19:01
Interface reist elk jaar af naar de NAMM show in Anaheim, L.A., om de nieuwste gear te bekijken en de fabrikanten te raadplegen over wat ze allemaal van plan zijn. Vandaag is het Dag 1, en we hebben meteen een paar primeurs kunnen noteren. Roland, JZ Microphones, Elektron en MixVibes, gaat uw gang!

Nieuwe Roland workstations
De perspresentatie bij Roland was voor ons de aftrap voor deze beurs. Als altijd was de demo goed voorbereid en goed bezocht. Voor de échte primeur moeten we tot vanmiddag wachten als we een exclusieve demo te zien krijgen van de Aira, waar we echter pas na de presentatie op de Dancefair, 15 februari, over mogen berichten. We doen het nu dus even met de toch ook bijzondere FA-08 en FA-06 workstations.  

De nieuwe serie Roland-workstations bestaat uit de de FA-08 (88 Ivory Feel-G toetsen, € 1599,-) en de FA-06 (61-toetsen, € 999,-). Ze zijn de opvolgers van de legendarische Fantom-serie en bieden meer klanken (meer dan 2000), samples en effecten, allemaal afkomstig van de INTEGRA-7 synthesizermodule.

Bekijk de videoimpressie van de Roland perspresentatie
Voor de SuperNATURAL-klankgenerator is bij de FA’s een belangrijke rol weggelegd. De collectie klanken is nog uit te breiden  via de interne wave sound-uitbreidingsslots en de FA’s kunnen ook samplen. Alle sounds en samples kun je direct laden (zonder wachttijd!) en afspelen via 16 pads met achtergrondverlichting. De ingebouwde sequencer beschikt over een eenvoudige bediening en non-stop loopopname. De gemaakte opnames kunnen als multitrack-data naar een DAW geëxporteerd worden.

www.rolandce.com

Eerste channel strip voor JZ Microphones

 

Onder de naam Track lanceert microfoonfabrikant JZ een channel strip, het eerste outboard apparaat van dit bedrijf. Track wordt in Duitsland vervaardigd door de firma SPL volgens de specificaties van JZ.

De JZ Track is een één unit 19” voorversterker met een de-esser, een compressor, een limiter, een 3-band eq en levelmeters. Je kunt twee Tracks linken om stereosignalen te bewerken. Er wordt nog gewerkt aan een ad insteekkaart met adat en sp-dif uitgangen.

www.studio-guys.nl, www.jzmic.com

Elektron doet aan Analog Rytm

Een nieuw hoofdstuk in de analoge saga van Elektron is de nieuwe drummachine Analog Rytm. Hij is achtstemmig analoog met één filter en één distortion per stem, en daarnaast sample-ondersteuning. Er zijn twaalf (in een 3x4 matrix) velocity- en pressuregevoelige pads. Analog Rytm heeft effecten als reverb en delay aan boord, alsmede een master compressor en een step sequencer voor livegebruik. Performance oriented beat control zorgt dat je nergens uit de bocht vliegt.
 

Bekijk hier de promovideo:

www.elektron.se 

MixVibes onthult Cross 3.0 voor Mac en Windows


Bij Versie 3.0 van MixVibes Cross  (zie Interface 167) ligt het accent vooral op beelden. Video dj-ing is daarmee net zo belangrijk als audio geworden. Er zijn twee complete, onafhankelijke audio/video spelers en de mixer en effecten kunnen video en audio tegelijk of los van elkaar besturen. Audio en video kun je synchroniseren en samen, als ‘combo’, saven. Er is een videosampler waarmee je bijvoorbeeld  je show kunt opnemen en ook een live webcam input. Voor Video editing heb je geen extra software nodig, het kan allemaal in Cross. In de audioafdeling zijn nieuwe eq’s toegevoegd, Apple Lossless & wma bestandstypes worden ondersteund en in de golfvormdisplay worden frequenties met verschillende kleuren weergegeven.

www.sound-service.eu, www.mixvibes.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com