aanmelden
NAMM Show 2014 - Dag 2: Rob Papen, Moog, Nord, Wave DNA, Tracktion
Video van de Moog Theremini
Merknieuws 24-01-2014 12:01
Dag 2 van de NAMM show! Vandaag bekeken we nieuws van Moog, Rob Papen, Nord, Wave DNA en Tracktion. Bekijk de video van de voor ons een van de meest opzienbarende producten van deze NAMM: deTheremini van Moog.
Interface reist elk jaar af naar de NAMM show in Anaheim, L.A., om de nieuwste gear te bekijken en de fabrikanten te raadplegen over wat ze allemaal van plan zijn.

De tweede dag van de beurs begon bij Moog en eindigde bij Tracktion. Een paar van de hioghlights presenteren we op deze pagina. 

Bekijk ook ons preview-artikel. Klik hier

En ons verslag van Dag 2. Klik hier.

Moog Theremini

 


Moog lanceert de Theremini. De behuizing is een wit kunstof ovaloid die jaren vijftig  futuristisch ruikt, met een antenne die het spoetnik-effect vergroot. Vier draaiknoppen, vier drukknoppenlaat en een lcd display je de zettingen doen zoalsbasis volume, pitch bia en scale. Er zijn ook presets klanken om uit te kiezen en een delay als effect.

Bekijk de video waarin een willenkeurige bezoeker voor het eerst de Theremini bespeelt,  en zijn commentaar daarop. 

Moog Sub 37


De Sub 37 is een paraphonic analoge synthesizer. Dat houdt in dat beide oscillators apart gespeeld kunnen worden (hoogste en laagste noot). Verder delen ze wel de zelfde pad van multimode filter, vca's envelops, etc. Het controlpanel zit boordevol knoppen, en met behulp van het lcd display wordt het een leuk programmeerfeestje. Er is CV input voor pitch, filter gate en volume en naast midi in en uit er is ook een usb poort.
www.moogmusic.com

Rob Papen BLUE-II software synthesizer

 

Rob Papen demonstreert op de NAMM zijn virtuele synthesizer Blue II. Deze nieuwe versie van Blue maakt gebruik van 'Crossfusion synthesis' en biedt FM, subtractive, Phase Distortion en wave-shaping synthesevormen.  Daarvoor zijn er zes ocillatoren, twee analoog-klinkende stereofilters met elke 27 modes en talloze processing- en modulatiemogelijkheden. Er is ook nog een ingebouwde sequencer en een zeer uitgebreide arpeggiator.

www.timespace.com, www.robpapen.com

Clavia DMI lanceert de Nord Lead A1 analog modeling synthesizer


De Nord Lead A1 biedt 24 stemmen, is viervoudig multitimbraal (96 kHz, 32 bit floating point processing) en combineert de klankkwaliteit van de laatste audio engine van Nord met een nieuwe controlepaneel dat makkelijker te bedienen is. Vooral het oscillatorgedeelte laat je zeer snel klanken programmeren dankzij configuratie shortcuts. Naast low pass, high pass en band pass filters tref je nieuwe ladder M and ladder TB filters aan. En natuurlijk is ook in de beroemde morph-functie voorzien.

www.mworksonline.com, www.clavia.com, www.nordkeyboards.com

Laat je beats vloeien met WaveDNA Liquid Rhythm

 

 WaveDNA demonstreert Liquid Rhythm, de nieuwe midi sequencer en beatprogrammer software. DJ Shine (AKA Jason Spanu) toont wat WaveDNA zelf “the future of rhythm programming” noemt. Liquid Rhythm is een software tool voor het programmeren en remixen van sequences en drumpatterns die perfect integreert met Ableton Live. Het programma bevat diverse editors zoals de Barform List, de BeatForm Sequencer, de BeatForm Shifter, de BeatSeeker, de BeatWeaver Rhythm Synthesizer, BeatForm Tumbler en nog veel mee, waarmee je eenvoudig je eigen ritmes kunt opbouwen of bestaande Live Clips kunt bewerken.

www.wavedna.com

Tracktion versie 5

Tracktion Software Corporation (TSC) toont op de NAMM versie 5 van hun daw software Tracktion (zie Interface 168 voor de test van de versie 4). Het belangrijkste kenmerk van Tracktion is de eenvoud waarmee je muziek kan maken, zonder dat je eerst maanden moet studeren (of massa’s geld moet uitgeven!). Alles is bij de hand, klaar om naar de werkruimte te slepen. Met Edit Clip kun je meerdere tracks tegelijk bewerken alsof het één clip is en je kunt ook tracks "pre-renderen”,  om de belasting voor je computer te verminderen. Midi editing is ook sterk verbeterd met o.m. de  Step Sequencer Clip om snel beats te maken, de nieuwe  piano-roll editor en de ‘per noot’ automatisering. Tracktion 5 ondersteunt instrumenten als ROLI Seaboard MDC (multi-dimensional control) en software protocols als ARA for Melodyne.

www.tracktion.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com