aanmelden
Musikmesse & Prolight+Sound 2014 preview Frankfurt
Nieuws van Waldorf, Manley, Dangerous Music, Empirical Labs, Aphex, en Singular Sound
Merknieuws 11-03-2014 22:03
De grote muziekbeurs in Frankfurt valt vroeg dit jaar: van 12 t/m 15 maart. De Interface-redactie is al op weg om de beurs te verslaan, en kan hier al wat tipjes van de sluier oplichten, met het het nieuws dat al vóór de beurs bekend was gemaakt. Het lijkt erop dat de fabrikanten niet al hun kruit verschoten hebben op de NAMM-beurs in L.A., nog geen zes weken geleden (zie het verslag in Interface maart 2014) en dat ze nog wat lekkers hebben bewaard voor de Musikmesse en de Pro Light+Sound. Binnenkort meer nieuws van de beurs!

Hier vast een klein voorproefje van de interessante nieuwe producten die we al ontdekt hebben. 
 

Waldorf Streichfett String Synthesizer


Waldorf presenteert de Streichfett stringsynthesizer, in dezelfde vierkante donkergrijze behuizing als de Rocket en de 2-Pole. Dankzij zijn dubbele sound engine levert de Streichfett twee types stringmachines uit de jaren ’70 en 80.’ Net als de Rocket heeft de Stringfett geen conventioneel controlpanel maar biedt enkel de meest belangrijke parameters. Naast de polyfone stringsectie  met viool, cello, blazers, orgel en meer  heeft ie ook een monofone solosectie. En natuurlijk zijn er diverse effecten.

Hyperactive Benelux GmbH, info@hyperactive.nl

www.hyperactive.nl, www.waldorfmusic.de

Nieuwe 'Dangerous Compressor' van Dangerous Music


De Dangerous Compressor is een mono/stereo compressor voor tracking, mixing en mastering. De 'Smart Dynamics' functie gebruikt twee onafhankelijk slopes in de detector, één voor de gemiddelde niveaus en één voor de snelle transients. De arrack en release is er een automatische instelling.Het sidechaincircuit heeft aparte delen voor lage en hoge frequenties. Dat zorgt voor een minder processed klinkende sound en de compressor kan ook als de-esser gebruikt worden.

Studioguys, info@studio-guys.nl

www.studio-guys.nl, www.dangerousmusic.com

Empirical Labs FATSO EL7X


FATSO staat voor: Full Analog Tape Simulator and Optimizer. Het is een compressor die tevens als tape simulator fungeert. Op de stand “Eleven” (!) emuleert hij klassieke compressors als een UREI 1176LN. De EL7X kan daarnaast nieuwe boventonen opwekken, hij is voorzien van soft clipping, verzadiging van hoge frequenties, tape head emulatie en classic knee compressie.

www.empiricallabs.com

Aphex D 500 DUO


De Aphex D 500 DUO is een Lunchbox in de vorm van een 19"rack module die ruimt biedt aan twee 500 modules. Bijzonder aan deze lunchbox is dat ie naast analoge aansluitingen in de vorm van xlr i/o en gebalanceerd trs i/o ook digitale connectors heeft via sp-dif. Handig voor communicatie met een daw. De ad/da werkt met 24-bit op maximaal 192kHz. Een bnc i/o connector zorgt voor de wordclock synchronisatie. De twee slots kunnen stereo gelinkt worden.

Cris Badea, sales@crisbadea.com

www.crisbadea.com, www.aphex.com

Nieuwe channelstrip van Manley


Manley Laboratories brengt de Core channelstrip uit. De input, afkomstig van mic, line of een instrument, komt binnen in een met de hand gewikkelde transformator en gaat vervolgens de compressor in voordat het signaal een klasse A buizenversterker doorloopt; dit om clipping te voorkomen. De compressor biedt attack-, release- en threshold-instellingen en een ratio van 3:1. Het eq-gedeelte bestaat uit laag en hoog baxandall shelving filters (+/-12dB) en een midrange bell filter (+/-10dB) met instelbare frequentie. De limiter is een fast attack fet brickwall limiter. Op het overzichtelijke bedieningspaneel zit onder meer een grote verlichte levelmeter.

Maartens Sound & Vision, 0513 29120.

www.msv.nl, www.manley.com

Drum box pedal voor gitarist


De BeatBuddy van Singular Sound is een drummachine in een gitaarpedaal. Via het kleurenscherm kies je je presets. Verder kun je fills en transities van couplet naar refrein activeren en accent hits toevoegen (zoals bekkens of handclaps). Het tempo kun je met je voet instellen door te tappen. Beatbuddy heeft 10 drumkits, 200 songs en de mogelijkheid om via software nieuwe kits en songs te laden via de mini usb connector. Kom je opslagruimte te kort dan kun je naar een sd kaart (tot 32GB) uitwijken. En gelukkig voor je buren, heeft ie ook een koptelefoonaansluiting.

www.myBeatBuddy.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com