aanmelden
Nieuwe Britse analoog/digitale polyfone synthesizer
Modulus Modulus.002
Merknieuws 13-07-2014 14:02
Analoge synths zien we steeds vaker van merken als Korg, Arturia. Maar nu is er een ambitieuze polyfone synth uit Groot-Britanniƫ met digitale oscillatoren, maar verder een compleet analoog signaalpad; de Modulus.002

Het Britse Modulus heeft een twaalfstemmige, multi-timbrale, hybride analooog/digitale polysynth aangekondigd die modulus.002 gaat heten. Hij heeft twee digitale oscillatoren per stem met 50 golfvormen en twee subsocillatoren die behalve de standaard blokgolf ook dezelfde golfvorm als de ‘echte’ oscillatoren kunnen produceren.

Het analoge ladderfilter kan dankzij ‘polesweeeping’ allerlei karakteristieken tussen four-pole (24 db/octaaf) en one-pole (6 db/octaaf) kan aannemen. VCF en VCA hebben elk hun eigen envelope. Er is een ‘global’ lfo maar elke stem heeft ook zijn eigen lfo. De modulus.002 heeft twee audio inputs en het signaalpad is vanaf het filter tot aan de output helemaal analoog. Behalve een arpeggiator is er een zestiensporen stepsequencer met 32 stappen, die je met zestien draaiknoppen realtime kunt instellen en die via midi te synchroniseren is. Met de Animator kun je elke instelling sequencen voor unieke filter- of golfvormeffecten.

Het keyboard is een vijfoctaafs half-gewogen Fatar met aftertouch, dat een joystick gebruikt voor pitchbend en modulatie. Het apparaat heeft een flinke collectie knoppen plus een 4,3“ lcd display waarop je de waarde van de parameters kunt zien. Verder zijn er gebalanceerde stereo outputs, een d-sub connector met uitgangen voor elke stem afzonderlijk, midi in en uit en een ethernet aansluiting voor updates en het uitwisselen van allerlei data met andere gebruikers of een andere modulus.002.

Met een optionele kaart wordt het mogelijk om de output in 24 bit, 196 kHz vorm digitaal via de usb connector naar je computer te routen.

De prijs van de Modulus.002 zal rond de € 3800,- excl. btw liggen.

Modulus heeft een aantal audiodemo's op de site staan en Sonic State heeft een uitgebreide video gemaakt waarin de makers van de Modulus.002 hun creatie demonstreren.

Audiodemo's

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com