aanmelden
Sonokinetic introduceert Grosso
Merknieuws 19-08-2014 17:00
Grosso is een orkestsoundlibrary, gericht op het componeren van dynamische scores voor film en games.

In Grosso er zijn vijf orkestsecties gesampled: Strings, Woodwinds, Brass, Percussion (met extra taiko-ensemble) en Choir. Ook is er de Builder, waarmee dynamische build-ups kunnen worden gemaakt.

Je speelt in Grosso akkoorden op een klavier, en met die informatie speelt het instrument diverse soorten kant-en-klare patronen. In de verte vergelijkbaar met een arpeggiator, maar de figuren zijn veel completer, professioneler en meer toegespitst op de cinematische stijlen. Er zijn melodische frases maar ook meer atonale frases voor spannende scènes. In secties als strijkers, blazers en koor kun je drie bewegende lagen combineren (hoog, midden, laag). Het koor kan een aantal Latijnse zinnen en woorden zingen, ook in drie lagen.

De Transition Builder is een aparte module waarin je een kortere spanningboog kunt maken, waarbij een akkoord zich opbouwt en tot een climax komt. Ook hiervan zijn diverse variaties en snelheden, en je bepaalt zelf de harmonieën. Met een random keuzefunctie, Harmonic Shift (lagen selectief in toonhoogte verschuiven voor meerdere akkoordvormen) en half en double time kun je nog meer variaties aanbrengen in de score.

Net zoals in de overige vier orkestlibraries van Sonokinetic ligt bij Grosso de nadruk op gebruiksvriendelijkheid, overzicht en snelheid van werken. De Information Overlay laat bijvoorbeeld in een keer op het scherm zien wat elke functie in de interface doet en waar de keyswitches voor zijn. Van alle frases is ook muzieknotatie beschikbaar. Je componeert in Grosso dus niet noot voor noot maar in presetfrases, die je wel muzikaal kunt besturen qua toonhoogte en akkoorden. Grosso werkt met de gratis Kontakt player en de volledige versie van Kontakt 5.1 of hoger, en kost € 249,- excl.

www.sonokinetic.net


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com