aanmelden
Electra2 opvolger van ElectraX
Merknieuws 19-08-2014 17:12
Softwareontwikkelaar Tone2 uit Duitsland introduceert de tweede versie van haar vlaggenschip ElectraX (zie test in Interface 148) met een nieuwe naam.

Electra2 is ondanks de nieuwe naam gewoon een update van zijn voorganger en heeft eigenlijk vier complete, identieke synthesizers aan boord die kunnen worden gelayerd of gesplit, of combinaties daarvan. Hierdoor krijg je in totaal maximaal vier verschillende klanken met in totaal twaalf oscillators tot je beschikking. Nieuw is de patch browser die de patches op categorie en geluidskarakter sorteert. Geen overbodige luxe met de maar liefst 1.200 bijgeleverde patches!

De effectsectie heeft er 16 nieuwe effecten bij gekregen, waaronder Infinite Reverb, waarmee je reverb nooit meer ophoudt. De samples die je kunt importeren kunnen in de nieuwe Sample Editor worden bewerkt. Voor geïmporteerde samples zijn er ook functies als het zetten van looppunten of kun je dat automatisch laten doen. De sample kan ook worden bewerkt met 12 effecten. Via speciale Quick menu’s – eigenlijk een soort wizards – kun je snel en geautomatiseerd samples importeren voor bijvoorbeeld vocoder- en andere toepassingen.

De tweedelige filtersectie is met 5 extra filtertypen uitgebreid, waaronder twee physical modelingfilters. Verdere synthesevormen die Electra2 beheerst, zijn virtueel-analoog (met ultrasaw), wavetable, phase distortion, fm, vocoder, resynthesis en de door Tone2 zelf ontwikkelde fractale synthese. Dankzij de vier layers kunnen deze synthesevormen ook met elkaar worden gecombineerd.

www.tone2.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com