aanmelden
Arturia iProphet
Synth voor iOS van Arturia binnenkort verwacht
Merknieuws 11-09-2014 18:05
Officieel is er nog niets bekend, maar de geruchtenmachine draait op volle toeren; binnenkort zal Arturia een iOS softsynth voor de iPhone uitbrengen die iProphet gaat heten.

De iProphet is een virtuele versie van de legendarische en zeldzame Prophet VS. De Prophet VS van Sequential was een digitale synth die -voor het eerst in de geschiedenis- gebruik maakte van vectorsynthese. Datzelfde systeem werd later gebruikt in de Wavestation van Korg (dat Sequential na het faillisement overnam).

Opvallend genoeg is er geen Arturia Prophet VS voor Mac of Pc, maar binnenkort dus wel voor iPhone en iPad. Arturia gebruikt de TAE engine van de Prophet V om de klank van de VS zo nauwkeurig mogelijk te imiteren, maar heeft wel de user interface van het origineel flink onder handen genomen.

Er zijn vier oscillatoren die je kunt mixen en crossfaden in een 2-d matrix. Op die manier kun je klanken maken met heel veel beweging, dus terwijl een noot klinkt kan het timbre constant veranderen. De mix van de oscillatoren wordt vervolgens door een multimode filter bewerkt en voorzien van effecten.

iProphet werkt op iPad 2 of iPad Mini en iOS 7.0 of hoger.

Op de Arturia website is (nog) geen info te vinden over de iProphet, maar je kunt wel enkele mp3's beluisteren:

 audio 1

 audio 2

 audio 3

 audio 4

 audio 5

www.arturia.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com