Steinberg's Groove Agent nu in één programma

Groove Agent 4 uit en binnenkort ter test in Interface

Merknieuws 01-10-2014 12:19

Groove Agent is weer tot leven gekomen en is interactiever dan ooit. Naast authentieke akoestische ritmes zijn er nu ook elektronische beats toegevoegd in een totaal nieuwe interface, die bovendien het eind maakt aan allerlei verwarring... Een sneak peak hier op de site, inclusief een videodemo van Steinberg, in de novembereditie van Interface volgt een test.

Steinberg gebruikt de naam ‘Groove Agent’ al enkele jaren, en hij heeft betrekking op twee programma’s. De los verkrijgbare Groove Agent 3 is een generator van drumpatronen die door levende drummers op akoestische kits zijn ingespeeld, maar die op allerlei manieren dynamisch en realtime zijn te beïnvloeden, waardoor een intelligente en levendig klinkende akoestische drumbegeleiding kan worden gemaakt. Vanaf Cubase 7 wordt de naam Groove Agent SE ook gebruikt voor de meegeleverde MPC-achtige drumsampler, waarmee je juist meer elektronisch gerichte beats maakt.

 

Steinberg maakt met Groove Agent 4 nu een eind aan de verwarring door de verschillende ‘agenten’ in één programma onder te brengen. Zo heeft Groove Agent 4 dus een akoestische én een elektronische agent, maar ook een percussie-agent. De drie agenten kunnen worden gecombineerd in vier agent slots.

 

Het programma bevat in totaal meer dan 3.800 grooves in een groot aantal genres. Je kunt de grooves op eenvoudige wijze complexer of eenvoudiger maken en ook auto-fills laten spelen, of bijvoorbeeld in halftempo feel. Slagwerk voor dummies dus!

 

Met de Pattern editor, Sample en Slicing editors, de Drum Classifier, de Jam mode en de Style player kun je op veel fronten aan de slag met de meegeleverde grooves. De interne mixer biedt de nodige mogelijkheden om de instrumenten met 29 effecten uit te mixen en in Cubase kun je patterns als midi vanuit Groove Agent 4 naar de Cubase sequencer slepen, maar ook andersom.

Bekijk hieronder een introductievideo van Steinberg en een tutorial die Steinberg inmikddels online zette. 

 

 

 

www.steinberg.net

zoeken
zoeken