Novation Circuit groovebox

Bekijk de videodemo

Merknieuws 04-12-2015 20:12

Langverwacht en nu uit! De Novation Circuit groovebox is sequencer, twee polyfone synths, drummachine en effectkastje in een. In principe is dat genoeg om in ieder geval een groot deel van een track te maken. En hij is heel erg portable, past makkelijk in een tas, en weegt niks. De Circuit loopt naast de adapter ook op batterijen, en er is zelfs een ingebouwde speaker voor als er geen studio of hoofdtelefoon in de buurt is

De nieuwe Circuit groovebox van Novation combineert een 2-part synthesizer gebaseerd op de analog modeling audio engine uit de Nova serie, met een 4-part drum machine en een 128 steps sequencer. Het apparaat is zesstemmig polyfoon. De 128 staps (8x16) sequencer - step-time en real-time- bestaat uit een grid met 4 x8 aanslag-gevoelige rgb drumpads. Je kunt pitch, decay, distortion en eq per stap bepalen en het geheel met galm en delay bewerken. Dankzij 64 kant-en-klare monofone en polyfone patches kun je razendsnel drums, baslijnen, leads en pads combineren in songs die in 32 geheugenplekjes te bewaren zin. Met acht synth macro encoders voorzien van rgb led's kun je in realtime sounds modificeren. Deze live editing kun je opnemen en afgespelen.


De Circuit is vrij compact en dankzij de voeding met batterijen kan ie ook standalone werken. Een laptop is ook niet nodig en zelfs monitors zijn overbodig dankzij de ingebouwd luidspeaker. Circuit heeft overigens wel een usb aansluiting voor een computer, plus lijnuitgangen en midi connectors.


Circuit wordt geleverd met Ableton Live Lite software plus 1 GB aan Loopmasters sounds en samples.

 

Algam Benelux, +32 33 344750

www.algambenelux.bewww.focusrite.comwww.novationmusic.com

 

 

Novation Circuit video presentatie

 

Circuit performance


 

 

zoeken
zoeken