NS1nanosynth

Synth in je jaszak

Merknieuws 01-10-2015 17:37

Modulaire synthesizers waren altijd grote, complexe apparaten, als je tenminste genoeg modules wilde hebben. De nieuwe generatie modulaire synths is vaak compacter en af en toe zelfs redelijk betaalbaar.
Bij het Italiaanse soundmachines hebben ze hun best gedaan om een zo compact en klein mogelijke modulaire synth te maken en het resultaat is de NS1nanosynth, die in een fors uitgevallen jaszak past. Dat betekent natuurlijk wel dat je met hele kleine patchconnectors moet werken.

 

Bij NS1 hebben ze niettemin geprobeerd er een volwaardige synth van te maken met één volt/oct oscillator, een 12 db lowpass/bandpass filter, twee lfo's, een loopable ADSR envelope en meer dan een dozijn processing modules zoals mixer, S&H generator, summer, inverter, clock divider en meer.

Heel slim is het feit dat ze er een Arduino Leonardo schakeling ingestopt hebben en die heeft usb en daarmee kun je de NS1nanosynth met midi via usb bespelen. De voeding kan trouwens ook uit de usb aansluiting komen. Voor zo'n Arduino systeem zijn ook allerlei leuke dingen te programmeren voor wie enige kennis van zaken heeft.

 

De prijs en wanneer ie te koop zal zijn is momenteel nog niet bekend.

 

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken