Neumann KH120 monitors

actieve, basreflex 2-wegmonitor van compact formaat

Merknieuws 07-12-2015 12:12

Neumann is ’s werelds beroemdste fabrikant van microfoons, maar de rijke historie van het bedrijf omvat meer dan microfoonkapsels en behuizingen. Ze maken bijvoorbeeld ook monitoren.

De Neumann KH 120 is een actieve, basreflex 2-wegmonitor van compact formaat (277x182x120mm) met een kastontwerp dat ongewenste reflecties voorkomt.


De KH 120 kenmerkt zich door een helder hoog en een mooie brede en diepe klank. Ze leveren een vol laag en met de uitgebreide equalizer achterop kun je de weergave compenseren voor plaatsing en akoestiek, maar ook de klank aan je persoonlijke smaak aanpassen.


De KH 120's  zijn nearfield monitors dus in de praktijk zullen ze vaak op een mengtafel of werkoppervlak worden geplaatst, wat zorgt voor akoestische verkleuring. Nu kun je daar nooit helemaal voor compenseren, maar de slimme dip in het laag-midden op de equalizer is verrassend effectief om de klank mooi open te houden bij een dergelijke plaatsing.


Als je de monitors in een bestaande set-up wilt integreren of als extra referentie wilt gebruiken, is de regeling voor het ingangsniveau handig. Behalve een traploze fijnafstelling kun je het niveau ook in stappen van 6dB schakelen. De versterking is  tweemaal 50 Watt met een cross-over frequentie op 2kHz.

 

Er zijn twee versies van deze monitor verkrijgbaar, de KH120 Amet alleen een analoge ingang via xlr en de KH 120 D die daarnaast ook een 24 bit, 192 kHz, aes3 en s/p-dif digitale aansluiting heeft. Die digitale aansluiting maakt ook twee opties mogelijk: Lipsync delay (0 … 10/12 frames) om audio en video exact te kunnen synchroniseren en Time-of-flight delay (0 … 400 ms) om te compenseren voor de afstand tussen monitor en luisteraar.

 

Sennheiser Benelux, +31 (0) 36-5358444

www.sennheiser.nl, www.neumann.com

 

 

Bekijk hier de reclamefilm die Neumann maakte voor de monitors
 

zoeken
zoeken