DJ'en met Dolby

Merknieuws 30-11-2015 12:40

Dolby kennen we allemaal van de surround-sound systemen in bioscopen en home cinema's. Maar Dolby wil nu met zijn Atmos systemen ook de dancescene veroveren. Hiervoor moet een club wel speciale Atmos 'speaker arrays' installeren naast de bestaande geluidsinstallatie. Een aantal clubs - welke is niet bekend- zal zo'n Atmossysteem installeren. Met een speciale mix waarvoor de Atmos processor gebruikt wordt, kan dan via de combinatie van PA en Atmos arrays geluid statisch of bewegend in de 3D ruimte geplaatst worden. DJ's kunnen het systeem gebruiken met een speciale panner plug-in of een app. Veel meer is officieel nog niet naar buiten gebracht, maar de Pioneer CDJ-2000NXS  en DJM-2000 NXS mixers zouden het systeem ondersteunen en ook Ableton Live zou met het systeem overweg kunnen.

Dolby heeft in zijn hoofdkwartier een Pro Tools studio ingericht waar producers speciale mixen voor Atmos maken en een speciaal voor het Atmos systeem ingerichte club.

Dolby Atmos site

 

Maar er wordt ook door anderen aan driedimensionele audio voor clubs, performances en concertzalen gewerkt, bijvoorbeeld door het Nederlandse 4D Sound dat gebruik maakt van een MaxforLive systeem voor Ableton Live

 

 

 

 

zoeken
zoeken