NAMM Show 2016 - Dag 4

Met o.a. tracktion, Fluid Audio, Keith McMIllen, Rob Papen, Antelope Audio, Dangerous Music, Denon, Eiosis

Merknieuws 24-01-2016 13:43

Het stof daalt langzaam neer op de beursvloer van de NAMM show en na vier dagen vol adrenaline keert iedereen weer huiswaarts met het hoofd vol veelbelovende apparaten en software. Het wordt voor Interface een hele klus om al dat moois het komende jaar te testen. Moeten we misschien wekelijks uitkomen?
Het is natuurlijk wel zo dat niet alles ook meteen te koop is. Sterker nog, van sommige producten hoor je lange tijd niets meer. Zo komt de Arturia AudioFuse audio interface die vorig jaar werd aangekondigd pas dit jaar op de markt en ook Rolands modulaire System-500 werd vorig jaar al aangekondigd.

Mocht je de voorgaande verslagen gemist hebben, je kunt ze hier bekijken:

preview

dag 1

dag 2

dag 3


En als je wilt weten wie de jaarlijkse NAMM TEC Awards hebben gewonnen, kijk dan hier


Hierbij de laatst gespotte producten en extra's als video's bij eerder ontdekte nieuwe gear. 


tracktion Copper Reference


Wie zich wil onderscheiden van de massa kan terecht bij de Copper Reference stereo usb-c audio interface van Tracktion, inderdaad makers van de daw met dezelfde naam. Deze heeft stereo mic/instrument/line inputs, stereo outputs en een hoofdtelefoonaansluiting. Maar de showstoppers zijn natuurlijk de twee buizen onder het afdakje op de oud-roze kast. Die zijn onderdeel van een overdrive circuit om wat meer karakter aan de sound te geven. Deze handgemaakte, boutique, high-end interface met koperen behuizing, maakt gebruik van de beste componenten die je maar kunt vinden. De prijs is nog niet bekend, maar die is vast pittig!

Tracktion kondigde meteen update 7 van hun daw aan en die schijnt ingrijpend te zijn. In elk geval wordt het wat lullige uiterlijk stevig onder handen genomen.

Meer info

 

 

Fluid Audio FPX7


De FPX7 monitor gebruikt een AMT oftwel ribbon tweeter in een coaxiale opstelling. De tweeter is dus in de 7" woofer gemonteerd. Laag en hoog komen dan zonder looptijdverschillen aan bij je oren en dat levert een heel puntige weergave op die ook buiten de sweetspot accuraat blijft. Het wisselfilter wordt aangestuurd door een dsp voor een optimale afstemming van de weergave en zorgt er meteen voor dat meerdere speakers vrijwel identiek klinken. Er wordt gebruik gemaakt van 90W klasse A/B versterkers voor de woofer en 50W voor de tweeter en er zijn instelopties voor Acoustic Space Control en tweeter high frequency trim. Opvallend is de volumefader op het frontpaneel.

Meer info

 

 

Nieuwe plug-ins voor Universal Audio UAD



 

Drie nieuwe plug-ins voor UAD en Apollo, zullen te koop zijn nadat softwareversie 8.5 in februari uitkomt.

 

Marshall JMP 2203 is een emulatie van de beroemde100 watt gitaaramp van Marshall, gemaakt door Softube. Er zitten 50 presets in van AC/DC engineer Tony Platt.

 

Sonnox Oxford Envolution is een frequentie-afhankelijke envelope shaper waarmee je sounds meer presence geeft of juist wat op afstand houdt.

 

Brainworx_bx_digital V3 EQ collection is een stevig aangepaste versie van de V2 EQ, waaraan dynamische eq, verbeterde filters en proportional Q voor de M/S sectie werden toegevoegd.

Meer info

 

 

Interview met Korg's tatsuya Takahashi

Takahashi vertelt in deze video over de filosofie achter en de opbouw van de analoge Korg Minilogue synth, die we in de preview al aankondigden.

Meer over de MiniLogue hier

 

 

 

Arturia MatrixBrute video

Meer over de MatrixBrute van Arturia in deze Synthopia video. De MaxiBrute beschreven we al in het Dag 4 verslag.

Meer over de MaxiBrute hier

 

 

 

Keith McMIllen K-Mix


K-Mix is een combinatie van een 8 in/10 uit usb interface met een programmeerbare digitale mixer met dsp per kanaal, die tevens als daw-controller werkt. K-Mix heeft twee mic pre-amps en 'opto-tactile' faders. Volgens McMIllen is ie 'unbreakable' omdat er geen bewegende delen opzitten. Er is een optionele midi expander verkrijgbaar. De K-Mix kan ook als zelfstandige mixer worden gebruikt. Momenteel werkt K-Mix enkel onder Mac OSX.

Meer info

 

 

 

Rob Papen Prisma



 

Prisma is een plug-in host voor alle Papen instruments. Je kunt elke combinatie – ook layers en splits- van synths in de vier slots laden en de complete set-up saven. Met de ingebouwde mixer met driebands eq en filters en vier sendeffecten voor elke slot, maak je de gewenste balans. Werkt dus enkel met Papen instruments, maar is gratis voor bezitters van een Papen synth.

Meer info

 

 

Antelope Audio Goliath



 

Een beetje verstopt op de Antelope Audio stand stond de Goliath, die vermoedelijk nog niet helemaal uitontwikkeld is. Goliath is een zeer uitgebreide Thunderbolt audio converter/router met 36 inputs en 32 outputs. Hij heeft 16 klasse A mic pre-amps, 4 DI's, 2 re-amp outputs met trafo, 2 hoofdtelefoon uitgangen, 2 stereo inserts en 2 wordclock uitgangen. Via Thunderbolt kunnen digitale Madi, Aes, Adat en S/PDif signalen worden verstuurd. Je bedient de Goliath via het kleuren touchscreen of de bijbehorende control software.

Meer info

 

 

 

 

Dangerous Music 2-Bus+



 

Nieuw bij Dangerous Music was de 2-bus+, een 19" analoge summer met 16 inputs en stereo output. Hij heeft een trafo met saturation regelaar, een FET limiter met blendknop, harmonics emphasis control en een insert loop. Het is de opvolger van de niet meer verkrijgbare 2-Bus.

Meer info

 

 

Denon VL12



 

Denon toonde hun VL12 DJ Turntable, helemaal van metaal met rgb verlichting rondom de draaitafel waarvan je de kleur en intensiteit kunt regelen. De motor is geisoleerd gemonteerd om rumble tegen te gaan en hij heeft een s-vormige toonarm. Pitch is instelbaar tussen +/- 6,10, 15 of 50% en er zijn twee standen voor motor torque.

Meer info

 

 

 

Eiosis E²Deesser



 

Met deze E²Deesser plug-in maakt Eiosis het gebruik erg eenvoudig want er zijn maar twee knoppen, sensitivity en amount. Wel kun je nog voor s-klanken een smooth en een auto-regelaar naar smaak instellen. Veel andacht is besteed aan de visuele feedback met een spectrogram en frequentiecurves. Wie verder wil gaan vind dieper in de plug-in extra instellingen zoals notchfilters voor resonanties, een air regelaar en een hoog eq. Werkt als vst/au/aax plug-in onder Mac en Windows.

Meer info

 

 


zoeken
zoeken