aanmelden
Musikmesse & Prolight+Sound 2016 - deel 2
Merknieuws 06-04-2016 17:03
De redactie van Interface speurt in Frankfurt op de jaarlijkse Musikmesse & Prolight+Sound naar nieuwe producten. Hier vind je de interessante producten die we tot dusverre tegenkwamen.

 De eerste aflevering van ons Messe-verslag vindt je hier

 Deel 3 vind je hier

* Pioneer DJ/Dave Smith Instruments Toriaz SP-16

 

Meteen al een onverwacht nieuwtje van Pioneer DJ; Toriaz SP-16 is een desktop sampler met ingebouwde zestien staps step sequencer voorzien van een 7“ kleuren display en analoge filters ontwikkeld door niemand minder dan Dave Smith. Het apparaat heeft 8 Gb geheugen en wordt geleverd met een 2 Gb soundlibrary van Loopmasters. Samples kun je laden en saven via usb. De analoge filters – 24 dB low-pass en 12 dB high-pass zijn afkomstig uit Dave Smith's Prophet 6. Voor het triggeren van samples zijn er 16 aanslaggevoelige pads en verder zes draaiknoppen en een touchstrip voor het instellen van parameters, een mixer met acht outputs, ingebouwde effecten plus timestretch en pitch change. Synchroniseren kan via midi en Pro DJ Link.

www.pioneer-benelux.comwww.pioneerdj.com 

* Allen & Heath Qu-SB, stage box & interface

De Qu serie van Allen & Heath wordt uitgebreid met de Qu-SB ultra-compact intelligent mixer / interface. De Qu-SB is een stage box met alle opties van de Qu serie maar is bedoeld om draadloos via een tablet bediend te worden. De Qu-SB is geschikt voor bands op het podium, live events in het algemene  en in de studio. De compacte afmetingen en het gebruiksgemak maken hem ideaal voor een project studio. In een 19”rack behuizing krijg je 16 xlr mic ingangen, twee line ingangen en 14 uitgangen. Met de Qu-32 core kun je dit uitbreiden tot 32 mic ingangen en 24 uitgangen. Een enkele Cat5 kabel is genoeg om AB168, AR84 en AR2412 remote audio racks op de Qu-SB aan te sluiten. met de ingebouwde 18-kanaals Qu-Drive kun je multitrack en stereo audio .wav bestanden opnemen en afspelen via een usb stick of ssd harddisk.

www.ampco-flashlight-sales.nl - www.allen-heath.com

 
 

 

* Tube-Tech HLT 2AM Mastering Equalizer


 

De HLT 2AM is een versie van de bestaande 2A buizen equalizer die speciaal is bedoeld voor mastering toepassingen. Van binnen zijn de twee versies vrijwel identiek, maar de 2AM heeft draaiknopjes met klikjes, waardoor je instellingen exact terug kunt halen. Verder is het bereik van het Shelving en Tilt filter kleiner geworden, terwijl de slag van de potmeter identiek is. Daardoor zijn deze regelaars nauwkeuriger in te stellen.

www.msv.nl www.tube-tech.com

* Antelope Audio LiveClock, Zen Tour, Goliath.


 

Antelope Audio toonde maar liefst drie nieuwe producten;

  • Live Clock is een 'portable' Master Clock met samplerates tot 192 kHz, 4 BNC WC outputs, 2 AES clock outs, 2 S/PDif clock outputs en een WordClock input gebaseerd op de Trinity Clock met bijbehorende remote apps voor Mac en PC.

  • Zen Tour is een Thunderbolt/USB audio interface met 4 mic pre-amps en 4 gitaar/lijn ingangen en 2 stereo outputs plus 2x hoofdtelefoon uitgangen en ingebouwde DSP effecten. Verder 2x Adat i/o, S/PDif i/o en 2 x Reamp outputs

  • Goliath is een Thunderbolt/USB audio interface met 30 analoge inputs, 32 analoge outputs, 16 mic pre-amps, 2x hoofdtelefoon uitgangen en ingebouwde DSP effecten. Verder 2x Adat i/o, S/PDif i/o, 2x MADI i/o, 16x AES i/o en 2 x Reamp outputs

https://antelopeaudio.com

* Zynaptiq Adaptiverb en Wormhole


Adaptiverb is een 'reflectieloze' galm plug-in. Hierin wordt geen traditionele modeling van ruimtes gebruikt, maar harmonisch rijke en gelijkmatige galmstaarten opgewekt die de input niet maskeert of achter in het beeld plaatst. Hiervoor wordt ray tracing reverberation, adaptive similarity filtering en een nieuwe AI techniek gebruikt, die vergelijkbaar is met wat men bij zelfrijdende auto's toepast.

 

Wormhole combineert een eccentrische spectral warping engine met galm en een pitch/frequentie shifter voor allerlei unieke sound fx.

Beide plug-ins zijn beschikbaar voor Mac en Windows als AAX native, AU, RTAS en VST plug-in.

www.zynaptiq.com

* SPL Director DA converter/ pre-amplifier


 

Director bevat een 'reference class' pre-amp met 6 inputs (2 analoog, 4 digitaal) en een DA converter met samplerates toto 384 kHz (PCM) en Double Rate DSD (DSD128). Dankzij de 120 Volt Voltair techniek heeft ie een dynamisch beriek van 140 db. Het voluem wordt volledig in het analoge domein geregeld met een ALPS RK27 potmeter. Eindversterkers worden aangesloten via gebalanceerde XLR's of ongebalanceerde tulpjes. Volume en input selectie kan behalve op het apparaat zelf ook via een afstandsbediening worden geregeld. Director heeft ook een usb ingang voor digitale audio.

www.jukeboxltd.bewww.spl.info

 
 
 
 

Sennheiser MK4 Digital


 

Sennheiser komt met een usb versie van zijn MK4 condensatormicrofoon, de MK4 Digital. In deze microfoon zijn een voorversterker en een D-A converter van Apogee geïntegreerd. Via usb of de Lightning aansluiting kun je deze mic direct aan je computer of een iOS apparaat aansluiten. De MK4 Digital heeft een niervormige richtingskarakteristiek.

www.sennheiser.nl - www.sennheiser.com

 
 

Soundcraft Vi2000 digitale mixer


 

De Vi2000 is de meest compacte Vi mixer van Soundcraft, maar hij heeft wel drie kleuren touchscreens, maximaal 48 mic/line inputs en 16 line outputs. Hij is uitbreidbaar naar 246 in- en outputs via twee expansion slots voor MADI stageboxes of Studer D21m interface cards. Net zoals de andere Vi's bedien je de 2000 met knoppen in de schermen zelf en met de 16 inputfaders en 8 outputfaders. Via de Dante interface kun je 64 in- en outputs verbinden met je Mac of Windows computer.

www.audioxl.nlwww.soundcraft.com

 
 

* Drie nieuwe plug-ins bij PluginAlliance


bx_pan_EQ is een driebands eq waarmee je enkel bepaalde posities in het stereobeeld kunt bewerken. Voor elke van de drie banden kun je een afzonderlijke positie in het stereobeeld kiezen.

SPL EQ Ranger Plus is een achtbands, passieve grafische eq met 181 presets met bepaalde combinaties van frequenties en gains. Engineer Craig Bauer en Brainworx' Dirk Ulrich ontwikkelden deze presets voor specifieke instrumenten/sounds in zes muziekstijlen.

ACME Audio Opticom XLA-3 is een optische compressor gebaseerd op de UA LA-2A. DE XLA-3 hardware is nu ook beschikbaar als plug-in, met drie response curves en een Amp stand voor pure boosting zonder compressie. Extra's in software zijn de mixknop en de optie om het ruisniveau in te stellen.

www.plugin-alliance.com

* Genelec SAM 8340A en 8350A


Genelec presenteerde twee nieuwe monitors in hun Smart Active Monitoring range, de 8340A en 8350A. Deze monitors zijn voorzien van floating point dsp processors, linearized phase response en uitgebreide mogelijkheden voor aanpassing aan de akoestiek. De ingebouwde class D versterkers zijn een stuk krachtiger en met de AutoCal en Genelec Loudspeaker Management is aanpassing van de response via Mac/PC software een fluitje van een cent. Er zijn ook twee nieuwe subwoofers voor het SAM systeem, de 73060A en de 7370A.

www.iemkeroos.nl - www.genelec.com

* Beyerdynamic TG D71c


De TG D71c is een zgn. boundary ofwel pressure gradient microfoon in een oersterke behuizing met gummi pootjes, waar je volgens de fabrikant probleemloos met een vrachtwagen overheen kunt rijden. Dankzij de 148 dB dynamiek, snelle transient response en de half-cardiöide richtingskarakteristiek is ie erg geschikt voor een basdrum – je legt hem gewoon in de trommel- maar ook voor piano en percussieinstrumenten, eigenlijk alles wat percussief is en veel laag voortbrengt. Voor deze betaalbare back-electret condensator microfoon is een fantoomvoeding van 11-52 Volt nodig.

www.electricsound.comwww.beyerdynamic.de

 

 De eerste aflevering van ons Messe-verslag vindt je hier

 Deel 3 vind je hierWaarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com