aanmelden
Musikmesse & Prolight+Sound 2016 - deel 3
Merknieuws 07-04-2016 17:03
De redactie van Interface speurt in Frankfurt op de jaarlijkse Musikmesse & Prolight+Sound rond naar nieuwe producten. In deze derde en laatste aflevering opnieuw een lading interessante nieuwe producten.
Voor wie zelf nog wil afreizen, de Musikmesse loopt nog tot 10 april, Prolight & Sound is vandaag (8 april) aan zijn laatste dag toe.
Een uitgebreid verslag met grotere foto's vind je in Interface 198 die begin mei uitkomt.

De tweede aflevering van ons Messe-verslag vindt je hier

De eerste aflevering van ons Messe-verslag vindt je hier


 

* Softube Softube ModularSoftube kennen we van allerlei plug-ins van beroemde hardware en hun Console, maar op Frankfurt introduceerden ze een modulaire software synthesizer. Hiervoor werkten ze samen met de bekende producent van modulaire hardware Doepfer en de mensen achter Intellijel om software modellen te maken van bestaande Eurorack hardware modules. Het basis systeem bevat zes Doepfer soundmodules en 20 utility modules zoals mixers, sequencers en effecten. Gelijktijdig met de introductie komen er extra modules gebaseerd op Doepfer en Intellijel hardware (LPG, uFold II, Korgasmatron, Rubicon), en later wil men emulaties van andere synthesizerfabrikanten uitbrengen. Softube Modular is vanaf begin mei verkrijgbaar voor Mac/Windows als vst, au en aax plug-in voor $ 99,-.

www.promediaconnect.nl – www.softube.com

* Dutch&Dutch Studio 8m

Dutch&Dutch is een Nederlands bedrijf dat high-end studiomonitors maakt.

De 8m is een actief tweeweg systeem dat in het laag doorloopt tot 40 Hz. De gewelfde voorkant zorgt voor een neutrale klank en een puntig stereobeeld met een brede sweet spot. Achterop zitten een baspoort en de XLR aansluitingen, waaronder outputs voor een subwoofer en een thru. Via software kan de klank aan de akoestiek worden aangepast.

De 8c Dit is een driewegsysteem met twee 8” speakers voor het laag op de achterzijde, een 8” voor het middengebied en een 1”dome tweeter. Hij levert een constante directiviteit vanaf 100 hz. Met 500 watt voor het laag, 250 watt voor het midden en hoog heeft ie ook flink wat power in huis.

https://dutchdutch.com

* AKG K872


De K872 is het topmodel in het AKG hoofdtelefoon aanbod. Deze gesloten over-ear hoofdtelefoon maakt gebruik van twee speciaal vervaardigde 53mm transducers voor extra headroom, een vlijmscherp stereobeeld, vol laag en een grote dynamiek. Hij heeft een ultralichte open hoofdband en slow retention oorkussens, dus de K872 zit zeer comfortabel bij langdurig gebruik. De kabel met LEMO connector is afneembaar en je krijgt er een draagkoffertje bij.

www.audioxl.nl - www.akg.com

* Dynaudio Lyd

 

De Lyd serie is speciaal vervaardigd voor home studio's en editing rooms en levert topkwaliteit sound bij lage volumes. Er zijn drie modellen, allemaal met een 28mm soft dome tweeter en verschillende maten woofer – 9, 7 en 8-, die met de hand in Denemarken gemaakt worden. Deze tweeweg systemen zijn voorzien van klasse-D versterkers en een ingebouwde 96 kHz, 24 bit dsp processor waarmee de response aan de ruimte of de situatie kan worden aangepast.

www.bmi.nl - www.dynaudio.com

* Boss RC-202 Loopstation


 

De RC-202 loopstation is gebaseerd op de bestaande RC-505 en is bedoeld om met de hand bediend te worden. Hij heeft twee stereosporen elk met eigen bedieningselementen, 64 geheugenplaatsen voor loops, een xlr mic input met fantoomvoeding, een instrument ingang en een aux input. Er zijn vier effecten voor de input en vier voor de opgenomen frases, waaronder delay, ring modulator, beat slicer en filter. 17 ritmes zijn ingebouwd en via de usb aansluiting kun je audio met je computer daw uitwisselen.

www.rolandce.comwww.roland.com

* Microtech gefell M 320

Bij Het Duitse Microtech Gefell was de M 320 microfoon te bewonderen, een compacte condensator microfoon met een klein kapsel. Met zijn omni richtingskarakteristiek is het een mooie aanvulling op de de cardioïde M 300 en de hypercardioïde M 310. Alle M mics hebben een keramisch kapsel bedekt met een laagje chroom. Het voordeel van keramiek is dat het niet temperatuurgevoelig is en daardoor blijft de response van de microfoon constant bij elke temperatuur.

www.microtechgefell.de

* Rupert Neve Designs RNHP Headphone Amplifier

Het nieuwste product van Rupert Neve is een klein kastje, maar wel met de bekende Neve kwaliteit. De RNHP heeft combi xlr/jack en tulp inputs, plus jack en mini-jack aansluitingen voor je hoofdtelefoon, en een volumeregelaar voorop. Hij heeft 'near-zero' output impedantie en meer dan genoeg power voor elke hoofdtelefoon.

www.totalsonic.nlhttps://rupertneve.com

* DASZ Alex


Alex van DASZ, een ons nog onbekende firma uit Canada, presenteerde de Alex 'scalable' synthesizer/sequencer. Dasz was betrokken bij de Nord Modular G2 synth en bij de Lemur controller. Alex bestaat uit modules die je naar behoefte kunt aanschaffen. De basismodule bevat 4 synth tracks (virtueel analoog en samples), de mixer voor het hele systeem plus midi i/o, usb plus audio en hoofdtelefoon outs. Elke module heeft 4 'tracks' en een track bevat een synthesizer, effecten, een looper en een sequencer. Een module heeft verder een tft scherm, 8 drukknoppen, 8 draaiknoppen plus slots voor een in/output module en een dsp processor. Een track kan data via midi versturen of CV/gate met weer een andere optionele module.

Het hele systeem is nog in ontwikkeling, de programmering voor de dsp synth engine is nog niet klaar, maar het concept is erg interessant.

https://dasz.com

* Vier nieuwe producten bij RME

Fireface ufx+ is een Thunderbolt/usb 3 interface die 94 i/o kanalen kan verwerken, Hij heeft een krachtiger dsp dan de Fireface ufx, MADI i/o en uitgebreide dynamics en effecten voor elk kanaal.

 

ARC USB is een usb controller waarmee je alle functies van de RME Total Mix software in de Fireface UFX+ kunt bedienen. Deze plug&play controller heeft 15 drukknoppen, een encoder wiel en aansluiting voor een voetschakelaar. De ARC USB werkt niet met oudere RME interfaces.

 

De ADI-2 Pro is een stereo A-D en D-A converter en een usb 2.0 interface/headphone amp die tussen AES, S/Pdif en Adat kan converteren. Er zijn vijfbands eq's voor alle analoge inputs en een hi-res display. De maximale samplerate is maar liefst 768 kHz.

 

De MADIface Pro is een desktop usb 2.0 interface met 64 kanalen MADI i/o en vier analoge in- en outputs; 2x mic/line in, 2x line/instr in en twee hoofdtelefoon uitgangen. Maximale samplerate is 192 kHz en hij heeft ook midi i/o. In class compliant mode werkt ie ook met een iPad, je hebt dan 4 x analoog i/o en 20 kanalen MADI.

 

www.amptec.bewww.rme-audio.com

* Trident Series 78


Trident introduceerde een betaalbare versie van de 88 serie, de Series 78. Deze is Intern identiek aan de 88, maar met iets minder opties. Zo is eq eenvoudiger en zijn er minder aux bussen. Men gebruikt blokken van 4 modules en multiconnectoren in plaats van individuele connectoren om kosten te besparen. Een 24 input versie gaat ongeveer 15000 Britse Pond Kosten.

www.pmiaudio.com - www.trident-audio.com

* Reloop RP-7000 Gold en Controller Station

 

De RP-7000 GLD is een limited edition -1000 stuks - goudkleurige versie van de RP-7000 draaitafel. Diverse elementen zijn in goudkleur uitgevoerd en en hij heeft een gegraveerde plaqette met het serienummer.

 

Controller Station is een aluminium statief voor je controller en laptop die heel eenvoudig op te zetten en af te breken is. De maximale breedte is 44 cm en de controller mag 36 cm diep zijn. Breedte en hoogte zijn verstelbaar, het gewicht is 2,8 kg.

www.totalsonic.nlwww.reloopdj.com

* Studiologic Sledge Black edition


Bij Studiologic zagen we een nieuwe uitvoering van hun Sledge 2.0 synthesizer in zwart en met een opvallend zwart/grijs toetsenbord. Behalve het uiterlijk is ook het keyboard intern aangepakt; er zit een weighted hammer mechanisme in dat beter bespeelbaar is. Daarnaast zijn nieuwe samples, modulatie mogelijkheden en sounds toegevoegd.

www.synthax.dewww.studiologic-music.com

* Chandler Limited TG Microphone Cassette


Verwarrende naam, maar de TG Microhone Cassette van Chandler is een 19” rackversie van een kanaal uit de beroemde EMI TG12345 mixer uit de Abbey Road Studio's. Dit was in 1968 de opvolger van de buizen REDD mixer en werd gebruikt door natuurlijk The Beatles, maar ook Pink Floyd en anderen. De TG Microhone Cassette bevat de TG1 opto-limiter, TG2 pre-amp/DI en TG 12345 Curve Bender eq.

https://chandlerlimited.com

De tweede aflevering van ons Messe-verslag vindt je hier

De eerste aflevering van ons Messe-verslag vindt je hier

 
Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com