aanmelden
OTO Machines
BIM, BAM, BOUM
Merknieuws 28-04-2016 09:22
Hardware reverbs zie je nog maar zelden. Oto machines ziet er nog wel brood in en komt met de BAM Space Generator

De meest recente hardware reverb die ik me kan herinneren is de Bricasti M7, een rackapparaat dat zo'n 4000 Euro kost. Daarnaast zijn er natuurlijk talloze plug-ins die gebruik maken van Impulse Responses of op de retrotoer gaan. Dat laatste doet BAM Space Generator van OTO Machines - bekend van de Biscuit fx processor- ook.

Deze stereogalm probeert niet zo natuurlijk mogelijk te klinken, maar juist zo muzikaal mogelijk, geinspireerd door de digitale galmen uit de jaren 70 en 80 (Lexicon, TC,maar ook Alesis, Yamaha en Roland). Ze noemen 12 bit converters, analoge filters en analoge clipping als factoren die verantwoordelijk waren voor vintage galmklanken. Of die technieken ook letterlijk in BAM gebruikt worden is niet helemaal duidelijk. In elk geval kun je wel real-time de galmtijd veranderen zonder geknisper.

Bam heeft room, hall, plate, ambient, chorus, non-linear en primitive! presets, midi control, tempo-sync en freeze. Het apparaat is nog niet verkrijgbaar maar zou € 460,- excl. btw gaan kosten.

Verder is er al een vergelijkbare BIM 12 bit delayprocessor (€ 415,- excl.) en komt er ook een BOUM 'warming processor' aan.

Meer info

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com