aanmelden
Bestuur Ableton Live vanaf je modular of analoge synth
Merknieuws 22-06-2016 17:08
Er zijn verschillende manieren om je CV synths aan te sturen vanuit je daw, maar andersom is lastiger. Daarvoor heeft Skinnerbox CV4LIVE bedacht en het is zelfs helemaal gratis!

We hebben het dan niet over een afstandsbediening of een plug-in editor. Met CV4LIVE wordt Ableton Live eigenlijk een soort digitale supermodule voor je modular of analoge synth.

CV4LIVE bestaat uit twee Ableton Live devices; Continuous zet een op je audio interface binnenkomend signaal (audio, geen CV!) om in een hoge-resolutie Live controlesignaal. Sluit een module aan op je geluidskaart, volg de eenvoudige calibratieprocedure en je kunt talloze parameters in Live met het signaal van je modular besturen, Denk aan allerlei effectparameters, synths of het triggeren van samples. Het wordt pas echt spannend als je de output van de oscillator gaat moduleren in je modular/analoge synth!

Maar probleem is de synchronisatie tussen modular sequencer en Live, maar daar is clock4live, het tweede device voor bedacht. Met een clocksignaal van je modular/analoge synth kun je daarmee het tempo van Live bepalen èn met een gate of triggersignaal samples of loops triggeren.

En als dat allemaal nogal abstract klinkt, bekijk de video en je snapt wat voor mogelijkheden deze gratis devices bieden!

Behalve een computer met Live, een audio interface en een analoge/modulaire synth heb je niets nodig.

download

 Skinnerbox is een Berlijns producerduo dat al veel meer Live devices in Maxc4Live programmeerde zoals Time & Timbre

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com