aanmelden
Versie 5 van de Arturia V Collection is uit
17 legendarische instrumenten in virtuele vorm uit één doos
Merknieuws 24-06-2016 09:25
De V Collection 5 van Arturia was de verrassing van dit voorjaar. In het verleden introduceerde Arturia nieuwe software-instrumenten altijd stuk voor stuk, en die werden dan uiteindelijk in een nieuwe V Collection gebundeld. Dit keer werd de nieuwe V Collection 5 echter in één keer geïntroduceerd met maar liefst vijf nieuwe instrumenten. Voor € 499,-.
In Interface 200, juli-augustus 216 kun je een vier pagina lange test lezen van de Collection. Te koop in de tijdschriftwinkel, maar ook los bij Interface te bestellen. We berekenen geen verzendkosten.

Klik hier om Interface 200 te bestellen (vink 'Nieuwste editie van Interface' aan - te verkrijgen tot en met 31 augustus 2016)


 

Alle instrumenten uit de V Collection werken met physical modeling (en de Arturia’s TAE-techniek). Dat wil zeggen dat het geluid wordt opgewekt door een computermodel dat het betreffende instrument zo goed mogelijk ‘nadoet’. In de V Collection 5 worden naast een unieke nieuwe synth, twee nieuwe piano’s en twee orgels geïntroduceerd waar dus geen sample op je harde schijf aan te pas komt.

Synclavier V

Dit is een virtuele versie van het onbetaalbare digitale supersystemen Synclavier II-systeem uit de jaren tachtig. Het bijzondere aan deze virtuele versie is dat Arturia hiervoor heeft samengewerkt met de makers van de originele Synclavier II hardware, en dat deze dus ook de code bevat uit het originele systeem, aangevuld met nieuwe mogelijkheden.

Omdat de sequencing en sampling faciliteiten van het originele synth achter gehaalt zijn door elke moderne daw, de Synclavier V concentreert zich op de synthesizer-engine uit de Synclavier. Die bestaat uit twaalf paren van twee fm-operators. Elke operator in de Synclavier in zichzelf al maximaal 24 harmonischen kan bevatten, die je zelf kunt intekenen. Het is dus ook een additieve synthesizer. Het mogelijk om een morphingverloop van maximaal twaalf verschillende klankkleuren te programmeren, het resultaat hiervan komt dicht in de buurt van wavetablesynthese.

 

B-3 V

De Hammond B3 zou je kunnen beschouwen als de koning van de elektronische orgels. De B3 V heeft bijna alle functies die je van een grote Hammond verwacht, zoals twee keer negen drawbars, overdrive, key click, leslieversterker met draaiende hoorn en trommel, en aanpasbare acceleratie- en afremtijden. Verder heb je de keuze uit verschillende reverbs. Daarnaast zijn de vijf bekende Arturia effectpedaaltjes in de signaalketen te plaatsen.

Als innovatieve extra toegevoegd functie je kunt de drawbarinstellingen van beide klavieren moduleren met een stepsequencer, een lfo of een vrij te tekenen envelope, en er hiervan maar liefst maximaal acht combineren.

 

Stage-73 V

De Rhodes V komt in drie varianten. Als Mark I en als Mark II en heeft daarvoor een tijdschakelaar waarmee je kunt kiezen of we ons vóór 1973 bevinden of erna. Daarnaast is er nog de Suitcase-uitvoering van de Mark I, die ook een stereo tremolo en toonregeling voor hoog en laag heeft. De stagepiano kan als geheel door een Twin Reverb versterker worden gehaald, en door vijf verschillende effectpedaaltjes.

 

Farfisa V

Dit is is een recreatie van de klassieke combo-orgel Farfisa Compact. Het klavier is verdeeld in drie zones, waarover je de hoofdklank en de bas kunt verdelen. De basisklank bestaat uit twee groepen. De Treble section heeft traditionele orgelstemmen, zoals Strings, Flute, Trumpet en Hobo. Daarnaast is er de voor Farfisa typische Tone Booster, een orgelsectie waarvan de klankkleur op het originele instrument bestuurd werd door een kniezwel: een beugel onder het orgel die je met je knie naar buiten buigt, waardoor het filter verder opent. Dat gebeurt nu uiteraard met een toewijsbare midicontroller, pitchbend of aftertouch.

 

Piano V

Voor het eerst vinden we in de V Collection ook akoestische piano’s. Je krijgt met Piano V een aantal verschillende vleugels en rechtopstaande piano’s die op basis van verschillende fysische modellen zijn samengesteld. Het palet varieert van klassieke instrumenten tot rockpiano’s en valse cafébarrels. Ook hier valt er behoorlijk wat aan de klank te sleutelen, en kun je kiezen uit verschillende virtuele microfoonplaatsingen die ook kunnen worden gemixt.

 

Nog meer snufjes

In de V Collection 5 vind je niet alleen vijf gloednieuwe instrumenten en nieuwe presets voor alle instrumenten, ook de interfaces van de bestaande instrumenten hebben een grondige make-over gekregen en kunnen nu op diverse grootten worden weergegeven, tot 200%. krijg je ook een nieuwe algemene patchbrowser waar klanken kunnen worden gekozen, beheerd, gefilterd en opgeslagen.

De 17 virtuele instrumenten die aangeboden worden: Analog Lab, Synclavier V, B-3 V, Mini V, Piano V, Stage-73 V, Matrix-12 V, Farfisa V, Solina V, SEM V, Wurli V, Jup-8 V, ARP 2600 V, CS-80 V, Prophet V, VOX Continental V, Modular V.

De V Collection 5 werkt met Windows en Mac OSX in formaten als vst/au/aax-plug-in of standalone.

Distributie: Pro Media Connect, 0252 629365

www.promediaconnect.nl - www.arturia.com

 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com