aanmelden
Kalibreer je hoofdtelefoon met Sonarworks Reference
Merknieuws 13-12-2016 09:37
Veel producers mixen - al dan niet gedwongen- met een hoofdtelefoon, maar het eindresultaat klinkt vaak heel anders op studiomonitors. Sonarworks biedt de helpende hand.

Je kunt niet hard draaien vanwege buren of huisgenoten, je hebt geen goede monitors, je studioakoestiek is een drama of misschien wil je gewoon onderweg doorwerken aan je songs. In al die gevallen is een hoofdtelefoon de oplossing. Maar als je dan het eindresultaat op echte studiomonitors checked klinkt het vaak heel anders dan je je had voorgesteld. Daarom heeft Sonarworks de Reference plug-in gemaakt die de klank van je hoofdtelefoon betrouwbaarder moet maken. Door de Sonarworks plug-in op de stereo master van je daw te zetten, wordt de frequentiekarakteristiek gecorrigeerd zodat het zo neutraal mogelijk (+/- 3 dB) klinkt. Maar elk type hoofdtelefoon is anders, dus zijn er een heleboel presets voor verschillende merken en types ingebouwd, van o.m. AKG, Sennheiser, Audio-Technica, Beyerdynamic en Sony, maar ook een aantal Beats. De complete lijst vind je hier. 

En mocht jouw hoofdtelefoon niet ondersteund worden kun je ze naar Sonarworks opsturen om er een correctie voor te laten maken, of je koopt een speciale 'pre-calibrated' hoofdtelefoon.

De au, aax,vst, rtas plug-in kost € 99,-, maar je kunt een demoversie downloaden om te kijken of het echt de moeite waard is.

Meer info

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com