aanmelden
Steinberg HALion 6, HALion Sonic 3 en de Absolute 3 suite
Sampler met soundlibrary
Merknieuws 22-03-2017 15:03
Van Steinberg zijn er nieuwe versies uit van de HALion series. Versie 6 voor HALion en versie 3 voor HALion Sonic.

Halion is in essentie een sampler met soundlibrary die standalone en als plug-in bruikbaar is. Sinds versie 4 was Halion meer dan alleen een sampleplayer: Halion 4 had al een goed klinkende virtueelanaloge synthesizer-engine aan boord, niet op basis van samples maar met een dynamische engine, waarmee je bijvoorbeeld ook pulsbreedtemodulatie kon toepassen. Iets wat met een puur samplinginstrument vrijwel onmogelijk is. In Halion 5 werd dit concept verder uitgebreid met toevoeging van een granulaire synthese-engine en een toonwielengine.

  

HALion 6 heeft er nu een nieuwe wavetable synthese-afdeling bij gekregen en met de nieuwe sample-editor kun je samples opnemen, mappen en direct bespelen in het programma zelf. Daarnaast kunnen gebruikers hun eigen GUI ontwerpen en de Library Creator maakt het mogelijk om je eigen instrumenten in een standaard VST instrument om te zetten. Verder is het programma nu 64 bit AAX compatibel en bevat het ook HALion Sonic 3.

HALion Sonic 3 heeft er 25 GB aan samples bijgekregen, waaronder strings, brass, twee vleugels en twee wavetable/granulaire synths. Ook de collectie effecten is groter geworden, dankzij de komst van Resonator, Vintage Compressor, Tube Saturator, REVerence convolutie galm en de VST amp simulation.

Tevens is er de nieuwe Absolute 3, een suite aan software instruments waaronder de nieuwste versies van Halion, HALion Sonic, Groove Agent, Padshop, Retrologue en diverse sample libraries; Hypnotic Dance, Triebwerk, Dark Planet en Zero Gravity.
 

Klik hier voor uitgebreide informatie op de site van Steinberg

 

Bekijk hier de videoplaylist met 10 video's over de nieuwe features in Halion 6.

1. Next Generation Wavetable Synthesis 

2. Sample Recorder

3. Macro Page Designer

4. Wavetable Synthesis Anima

5. Granular Synthesis Skylab 

6. New Instrument The Eagle Grand Piano

7. New Instrument The Raven Grand Piano

8. Studio Strings Library

9. Hot Brass Library

10. HALion Sonic Combis


Scroll erdoorheen met |>
 


Eerder hebben we op Interface een test van Halion 5 gepubliceerd. Lees 'm hier. Binnenkort zullen we ook Halion 6 onder de loep nemen. 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com