aanmelden
Keymusic presenteert Beats + Sounds Ableton/Roland tour
Volg de Live, Link en DJ-808 workshops, ontmoet artiesten, socialize!
Merknieuws 20-03-2017 16:36
Op zaterdag 25 maart is de Beats + Sounds tour langs de Keymusic winkels in de Benelux van start gegaan. Ableton en Roland slaan de handen ineen om een middag of avond lang alles uit de kast te trekken om te laten zien wat je met de nieuwste gear en software doen kan om je beats en sounds te liften. De tour doet Keymusic winkels in Sint-Niklaas, Antwerpen, Utrecht, Den Haag, Brussel, Rotterdam en Gent aan. Voor data, zie hieronder!

Beats + Sounds is hét evenement om meer te leren over de nieuwste producten van Ableton en Roland, zelf de producten te proberen, je netwerk verder uit te breiden en om in een informele sfeer lekker een drankje te drinken met de aanwezige artiesten en specialisten. 

Je kunt er de volgende workshops volgen:

» Ableton Live - voor starters (Introduction)

» Ableton Live - voor gevorderden (Advanced)

» Ableton LINK

» Ableton Beat Tools Pack

» Roland DJ-808 DJ Controller

» Werken met de TR-S module van de DJ-808

» Integratie van Roland DJ-808 en AIRA-gear

» Integratie Roland TR-09 en de TB-03
» From scratch een DJ set met live-elementen bouwen


De Roland workshops worden gegeven door dj/producer DJ Sandstorm alias Sander Verhaar (foto rechts). 


De Ableton workshops worden gegeven door topspecialisten als Andri Sören (foto boven) en Maurits Boegman (foto onder). 


Ook is er een Ableton Playground waar je Ableton Live en Push demo-stations ‘hands-on’ kunt uitproberen.


 Nadere toelichting op de workshops vind je verderop in dit artikel.


Beats + Sounds Benelux Tour data

Za 25 maart, Keymusic Sint-Niklaas, 13:00 - 17:00

Do 13 april, Keymusic Antwerpen, 19:00 - 22:00

Za 15 april, Keymusic Utrecht, 13:00 - 17:00

Za 22 april, Keymusic Den Haag, 13:00 - 16:00

Do 27 April, Keymusic Brussel, 19:00 - 22:00

Vr 28 april, Keymusic Rotterdam, 18:00 - 21:00

Za 29 april, Keymusic Gent, 13:00 - 17:00

Klik op de links om te reserveren!
De toegang is gratis! 

Programmatoelichtingen


Ableton Live - voor starters (Introduction)

In een korte workshop leer je hoe je snel van een pril idee een complete track maakt in Ableton Live. Hoe zet je een project op, waar moet je aan denken. Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de workflow van Ableton Live. Wat zijn de unieke features, wat maakt Ableton Live anders dan andere DAW software?

Ableton Live - voor gevorderden (Advanced)

In een korte workshop leren we je hoe je de meegeleverde Ableton Live virtual instruments en externe vintage analoge synthesizers in je song projecten kan integreren. Je kan zelfs met Push deze synths bespelen en triggeren. Combineer je eigen virtual en analoge synth sounds met de moderne mogelijkheden van Push.

Ableton LINK

Met Ableton Link kun je Ableton Live en 3rd party iOS muziek apps via WIFI aan elkaar syncen. Neem je laptop met Ableton Live en andere musici met een iOS device (iPhone of iPad) en jam met elkaar alsof het instrumenten zijn. Nog nooit was het zo leuk om samen muziek te maken en dat allemaal in sync.

Ableton Beat Tools Pack

Dit nieuwe Ableton Beat Tools Soundpack is het perfecte Hip-Hop, Trap en R&B samplepakket om beats in allerlei stijlen te maken. Het geeft iedere Ableton Live & Push gebruiker meer dan 950MB aan sounds, instrument Rack presets, Drum Racks maar vooral de inspiratie om iets nieuws te gaan maken. Verwacht een muzikale workshop rond de Beat Tools Soundpack.

Roland DJ-808 DJ Controller

De DJ-808 is de eerste en enige DJ Controller waarin DJ en producer samen komen. In deze workshop laten we in een notendop zien wat de uitgebreide mogelijkheden zijn van dit uniek instrument: de 4-kanaals mixer, de TR-S drumsequencer, stemprocessor en de diepgaande integratie van Serato DJ software.

Werken met de TR-S module van de DJ-808

Wil jij tijdens je DJ set on-the-fly drumsounds toevoegen of live tracks remixen? Dat kan! De DJ-808 is uitgerust met een Roland TR-S drummachine. Hierin zitten de meest iconische Roland drumklanken, zoals de TR-808 en TR-909 kits die je herkent uit techno, house, EDM, hip-hop en nog véél meer. Bovendien kan je met de TR-S sequencer de Serato sampler bedienen. We laten je zien hoe je jouw DJ set kan uitbreiden met de mogelijkheden van de TR-S module.

Integratie van Roland DJ-808 en AIRA-gear

Heb je AIRA-modules zoals de TR-8, TB-3 of SYSTEM-1? Via twee AIRA-link USB-poorten van de DJ-808 kan je ze aansluiten en alle apparaten synchroon laten lopen om live je eigen remixes en producties te maken. We laten je zien en horen hoe je zo interessante live-sets kunt maken. Uiteraard kan je tijdens deze workshop ook zelf aan de slag!

Integratie Roland TR-09 en de TB-03
Probeer zelf de nieuwe TR-09 drum machine en de TB-03 bas line synth uit. Dit zijn de Boutique versies van de iconische TR-909 en TB-303 waarmee dance en electronica op gebouwd is. Voeg deze modules toe aan jouw DJ-set en zet een ijzersterke performance!

From scratch een DJ set met live-elementen bouwen

In deze demo tonen we je hoe je stap voor stap een boeiende live set draait op de 4 decks van de DJ-808, inclusief de live-toevoeging van de TR-S drummachine. Het feestje wordt helemaal compleet als we dan ook de AIRA-gear er tussen mixen!

Ableton Playground

Wil je zelf ervaren hoe Ableton Live werkt en hoe je een beat maakt op Push? Op de aanwezige Ableton Live en Push demo-stations kun je ‘hands-on’ gaan en zelf proberen om een track of song te maken. Natuurlijk zijn er product specialisten aanwezig om je verder opweg te helpen en je vragen te beantwoorden.

Socializen

Het is altijd leuk om inspiratie op te doen tijdens workshops, maar wat zeker zo belangrijk is, is het ontmoeten van nieuwe mensen. Mensen met dezelfde interesses. Wie weet ontmoet je tijdens een van onze events iemand waarmee je een mooie samenwerking kan aangaan? Muziek maken is leuk, maar er gaat niets boven samen muziek maken.

Beats + Sounds Benelux Tour data

Za 25 maart, Keymusic Sint-Niklaas, 13:00 - 17:00

Do 13 april, Keymusic Antwerpen, 19:00 - 22:00

Za 15 april, Keymusic Utrecht, 13:00 - 17:00

Za 22 april, Keymusic Den Haag, 13:00 - 16:00

Do 27 April, Keymusic Brussel, 19:00 - 22:00

Vr 28 april, Keymusic Rotterdam, 18:00 - 21:00

Za 29 april, Keymusic Gent, 13:00 - 17:00

Klik op de links om te reserveren!

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com