aanmelden
Beats+Sounds Ableton/Roland tour bij Keymusic t/m 29 april
Verslag en data komende workshopmiddagen en -avonden
Merknieuws 20-04-2017 18:12
Op zaterdag 25 maart is de Beats + Sounds tour langs de Keymusic winkels in de Benelux van start gegaan. Ableton en Roland slaan de handen ineen om een middag of avond lang alles uit de kast te trekken om te laten zien wat je met de nieuwste gear en software doen kan om je beats en sounds te liften. De tour doet Keymusic winkels in Sint-Niklaas, Antwerpen, Utrecht, Den Haag, Brussel, Rotterdam en Gent aan. Voor data t/m 29 april 2017, zie hieronder!

Ben van het Veld woonde de middag in Keymusic Utrecht bij. Een verslag!

 

Beats + Sounds is hét evenement om meer te leren over de nieuwste producten van Ableton en Roland, zelf de producten te proberen, je netwerk verder uit te breiden en om in een informele sfeer lekker een drankje te drinken met de aanwezige artiesten en specialisten. 

De Beats + Sounds Benelux Tour data die nu nog volgen:

Za 22 april, Keymusic Den Haag, 13:00 - 16:00

Do 27 April, Keymusic Brussel, 19:00 - 22:00

Vr 28 april, Keymusic Rotterdam, 18:00 - 21:00

Za 29 april, Keymusic Gent, 13:00 - 17:00

Klik op de links om te reserveren!
De toegang is gratis!  

Verslag Beats+Sounds Keymusic Utrecht
door Ben van het Veld  

Maurits Boegman, productexpert van Ableton, gaat voortvarend van start aan het begin van de middag beats + Sounds, georganiseerd door Ableton en Roland. Hij legt uit hoe je in Ableton Live niet uitsluitend in Arrangement View, zoals Ableton het scherm noemt waarin de sporen per instrument onder elkaar staan, hoeft te werken, maar dat je kunt beginnen met het inspelen van ideeën in de intuïtieve Session View. Dat doet hij dan ook, uitsluitend gebruik makend van Push, de controller van Ableton. Op het videoscherm is die Push constant in beeld. Het programma - Live, dus – dus niet. En dat hoeft ook niet, want je kunt met Push in feite het hele programma bedienen. Eigenlijk heb je er dan geen muis meer bij nodig.
Ableton Beat Tools Pack

Maurits Boegman gebruikt in dit deel van de demo sounds uit het onlangs door Ableton geïntroduceerde Beat Tools Pack. Binnen de kortste keren speelt hij zowel een prima klinkende drumpartij, als een dito baspartij en toetsenpartij in. De laatstgenoemde twee mede doordat je alleen de noten in de toonladder van de betreffende toonsoort kunt laten weergeven door de pads. Met die ingespeelde partijen neemt hij vervolgens, weer met Push, een arrangement op. Dat is dan direct daarna in de Arrangement View te zien en zo nodig verder te bewerken.

 

Roland DJ-808

Sander Verhaar, aka DJ Sandstorm, demonstreert vervolgens de bijzondere Roland DJ-808 dj-controller; de twee draaiplateaus zijn niet te missen, maar er zitten ook knoppen op die doen denken aan een step- dan wel drumsequencer. En die zit er daadwerkelijk in; een Roland TR-drummachine met 606, 707, 808 en 909 kicks, snares, claps en hi-hats. Je kunt bijvoorbeeld live meedrummen met de nummers die je draait. Verder is de DJ-808, zou je kunnen zeggen een dongel voor de DJ-software Serato. Sander Verhaar laat horen hoe hij een a capella van Michael Jackson's 'Beat it' perfect synct met een veel sneller nummer. Dus zonder enige storende vervorming van de stem en binnen no time. Ook sluit hij een microfoon aan en laat de ingebouwde effecten los op zijn stem. De ingebouwde VT Voice Transformer doet hem achtereenvolgens – zonder enige merkbare vertraging – klinken als een robot, een monster en iemand met een helium verslaving. Met en zonder reverb. En dat alles via de eveneens ingebouwde 24 bits/96 kHz geluidskaart. Tijdens deze demonstratie vergeet hij niet te wijzen op de 4-kanaals mixer in de DJ-808, die ook signalen kan mixen die binnenkomen via de diverse ingangen op de achterzijde.

Buiten Live

In het volgende onderdeel van de middag laat Maurits Boegman zien hoe je met Ableton Live met externe instrumenten kunt werken. De audio en midi van een Roland JU-06 mini geluidsmodule/synth sluit hij via een externe geluidskaart aan op Live. Maurits: ‘Je kunt het externe instrument besturen met een module van Max for Live van Ableton, maar daar werk ik zelf nooit mee. Ik gebruik de 'External Instrument' plug-in, die in Live zit. De controls op het externe instrument 'map' ik dan, zodat ze in Live gerecord kunnen worden.’ Dan neemt hij via Push, op een miditrack een idee op, dat hij vervolgens met de 'Resample'-functie in Live omzet in een audioclip.

Ableton Link

Er is nóg meer te demonstreren. Namelijk 'Link', een techniek van Ableton, die ook in Serato zit. Je kunt er met meerdere muzikanten en dj's tegelijkertijd mee samenwerken aan hetzelfde project. Dat kan via een netwerk, bedraad of draadloos. Het werkt met laptops, iPads en iPhones. Alles wordt met elkaar gesynct. Iedereen kan de bpm's controleren. Je kunt dus live met elkaar jammen. Maurits en Sander hebben samen nog geen ervaring met Link, maar slagen er snel in te laten horen hoe het werkt. Maurits: “Er was een experiment met 90 laptops via Link en ook dat leverde een echte jam op.”
 

 

Buiten de DJ-808

Afsluitend toont Sander dat het ook heel eenvoudig is om met de DJ-808 met externe instrumenten te werken. Zo koppelt hij een Roland TB-03 Bass Line synth via midi en audio aan de DJ-808. Het geluid van de TB-03 loopt via de mixer en de effecten in de DJ-808. De DJ-808 is dan de master voor het synchroniseren.

Het programma op alle Beats + Sounds middagen of avonden:

» Ableton Live - voor starters (Introduction)

» Ableton Live - voor gevorderden (Advanced)

» Ableton LINK

» Ableton Beat Tools Pack

» Roland DJ-808 DJ Controller

» Werken met de TR-S module van de DJ-808

» Integratie van Roland DJ-808 en AIRA-gear

» Integratie Roland TR-09 en de TB-03 
» From scratch een DJ set met live-elementen bouwen


Beats + Sounds Benelux Tour - data 2017

Za 25 maart, Keymusic Sint-Niklaas, 13:00 - 17:00

Do 13 april, Keymusic Antwerpen, 19:00 - 22:00

Za 15 april, Keymusic Utrecht, 13:00 - 17:00

Za 22 april, Keymusic Den Haag, 13:00 - 16:00

Do 27 April, Keymusic Brussel, 19:00 - 22:00

Vr 28 april, Keymusic Rotterdam, 18:00 - 21:00

Za 29 april, Keymusic Gent, 13:00 - 17:00

Klik op de links om te reserveren!
De toegang is gratis! 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com