aanmelden
Joué controller
Merknieuws 20-06-2017 08:55
Vorige week berichten we al over de nieuwe Roli Seaboard Block alternatieve controller. Maar er zijn meer interessante concepten op dat gebied, de Joué bijvoorbeeld

Joué is een compacte en lichte modulaire midi controller. De basis is een met metaal afgewerkte houten oppervlak dat helemaal is voorzien van een drukgevoelige laag. Op die plank, om het maar oneerbiedig te zeggen, kun je diverse zachte elastische modules plaatsen waarmee je de drukgevoelige laag kunt activeren. Op die manier kun je met allerlei bewegingen midi commando's opwekken; noten spelen, vibrato opwekken, benden, tappen, swipen enz.

Joué heeft ruimte voor drie modules, zachte elastische 'matjes', die gelijktijdig bespeelbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een keyboard met een triggermatrix en een X-Y controller of een gitaar fretboard combineren. En het spectaculaire is dat je de modules tijdens het spelen zelfs gewoon kunt verwiselen. Er is immers geen elektrisch contact tussen de plank en de matjes!

Bij de Joué hoort een software editor waarmee je de opgewekte mididata kunt bewerken en set-ups kunt saven en loaden.

Joué heeft een micro USB aansluiting voor de voeding en het versturen van midi data. Je hebt dus normaal gesproken wel een computer (of iPad) nodig, maar met een usb to midi converter kun je hem ook direct op een synth o.i.d. aansluiten.

Joué heeft zijn Kickstarter target ruim gehaald. Volgens de planning zou het apparaat in de herfst van 2017 op de markt moeten komen. Wat hij gaat kosten is niet helemaal duidelijk, maar de Kickstarter backers hebben er zo'n € 300,- voor betaald.

Meer informatie

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com