aanmelden
Roland SH-01A synth en TR-08 drummachine first look video
Eerste blik op de launches van Roland's 808 Day
Merknieuws 11-09-2017 11:22
Op 8 augustus, 808 Day, werden de SH-01A synth en TR-08 drummachine gelanceerd. Op het Youtube-kanaal van Thomann staat een video met een first look. Bekijk ‘m hier. Hier op Musicmaker.nl een eerste blik op de SH-01A en TR-08.

De SH-01A is gebaseerd op de SH-101, een monofone analoge synthesizer die een soort cultstatus heeft bereikt door zijn unieke klank, sub-oscillator en de even simpele als geniale sequencer. De nieuwe Boutique-versie volgt het design hiervan tamelijk nauwkeurig. 


De Boutique TR-08 Rhythm Composer is volgens Roland een gedetailleerde en natuurgetrouwe emulatie van de beroemde TR-808. De TR-08 is kleiner dan het origineel maar heeft dezelfde sounds, instelopties en de 16 staps sequencer. 

Thomann zette een first look demo op hun youtube-kanaal. Bekijk 'm hier: 


Het Boutique-formaat is inmiddels gekend. Roland heeft immers al eerder beroemde apparaten uit zijn geschiedenis in dit format (opnieuw) uitgebracht. Op 8 augustus (8-08) kwam Roland met de TR-08 en tevens introduceerde Roland de SH-01A. Beide Boutiques gebruiken Roland’s digitale ACB-modeling als geluidsopwekking, en ze volgen daarmee de lijn van de eerdere releases in de serie (enige uitzondering daarop is de SE-02, die volledig analoog is).


SH-01A synth

Roland claimt dat men alle eigenschappen en onvoorspelbaarheden van het analoge origineel digitaal heeft kunnen namaken, maar er is ook veel nieuw aan de SH-01A. Hij is bijvoorbeeld vierstemmig polyfoon en biedt verder Unison en Chord modes. Er is een CV/Gate output, extra syncopties (midi, lfo clock en trigger in), 64 presets, uitgebreide lfo, en een usb aansluiting voor MIDI-data. De SH-01A werkt ook op batterijen, heeft een ingebouwde speaker en is een stukje kleiner dan het origineel. De 100 staps sequencer is gebleven, maar je kunt nu 64 sequences opslaan.


De sequencer van de SH-101 liet zich erg eenvoudig programmeren. Je drukt op Load, speelt noten in, en je kunt daartussen sustain en rusten toevoegen. Vervolgens druk je op Play en de sequence wordt afgespeeld met de interne (lfo)klok, of getriggerd door de klokpuls op de externe ingang. Een even simpel als geniaal concept en vooral live heel snel aan te passen. De SH-01A doet dit gelukkig precies zo (al heb je daarbij dus wel toetsen nodig voor de invoer!), dus het is erg leuk om spontane melodieën te maken op deze manier. Er zijn ook 64 patchgeheugens voor je sequences, en ook de sequencer is polyfoon. De arpeggiator is identiek aan die van de SH-101; hij kan extern gesynct worden en beschikt over een transpose-functie.
€ 399,-

Roland demo van de SH-01A met de TR-08: 


TR-08 drummachine

De TR-08 is een gedetailleerde replica van de legendarische TR-808: algemeen beschouwd als de meest invloedrijke drummachine die ooit gebouwd werd. De 808 heeft complete muziekgenres mee vormgegeven en gedefinieerd. De TR-08 haalt nu de look, sound en feel van de originele 808 naar het Roland Boutique-formaat. Met de knoppen, sounds en bediening is Roland zeer dicht bij het origineel gebleven. Zelfs de kleuren en de lay-out komen grotendeels overeen. Wie de 808 kent, kan meteen aan de slag met programmeren en live spelen. Zelfs de fill-ins en A/B-patronen zijn aanwezig, net als de Sound Selector, Play/Write-knop en een trigger-out. Die laatste heeft Roland slim als extra in de sequencer gezet. Bij het origineel triggert de rimshot de uitgang, maar hier kun je hem als afzonderlijk patroon programmeren.
€ 399,-


Roland demo van de TR-08:

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com