aanmelden
Het einde voor Cakewalk?
Merknieuws 23-11-2017 10:19
Cakewalk houdt er na 30 jaar en vier eigenaars mee op. De huidige eigenaar Gibson maakte afgelopen vrijdag bekend dat ze stoppen met de ontwikkeling van de Cakewalk producten omdat het assortiment niet meer past binnen de Gibson filosofie, waarin men zich wil concentreren op 'consumer electronics audio'.

Dat is even schrikken voor gebruikers van Sonar, Rapture en de diverse plug-ins van Cakewalk. Er lijkt (vooralsnog?) geen sprake te zijn van een overname van het bedrijf, of dat de werknemers zelfstandig verder gaan.

Cakewalk laat weten dat de servers actief blijven en dat iedereen toegang houdt tot hun on-line accounts. Alle software blijft gewoon werken. Een klein team blijft actief om de 'transition period' te begeleiden, maar er komen geen updates meer voor Sonar. De website is nog gewoon actief en je kunt zelfs nog steeds producten online aanschaffen.

Eigenlijk onbegrijpelijk dat het bedrijf niet verkocht wordt of dat er geen optie is om gratis of voordelig naar een andere daw te switchen. Uit de term 'transistion period' in het persbericht lijkt er nog perspectief op een doorstart in een of andere vorm te bestaan. Hopelijk gaat dat ook gebeuren, want dit is wel heel tragisch voor alle Cakewalk klanten!

Meer informatie

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com