aanmelden
Nieuwe digitaal/analoge synth van Dave Smith Instruments
DSI Prophet X synthesizer
Merknieuws 02-05-2018 09:36
Dave Smith Instruments introduceert met de Prophet X een nieuwe hybride polyfone keyboard synthesizer

De Prophet X maakt gebruik van digitale en analoge elementen en o.m samples als oscillator. Hij heeft 8 stereo stemmen (of 16 mono) waarvoor samples en synthese gecombineerd kunnen worden. In een sound kun je twee 16 bit, 48 kHz samples en twee digitale oscillatoren met waveshaping gebruiken. Dat wordt vervolgens door stereo analoge filters bewerkt. De X bevat 150 GB aan samples van 8Dio, samples van akoestische en elektronische instrumenten plus talloze ambient en cinematic fx. Je kunt de loops van de samples veranderen en ze timestretchen. Er is ook nog 50 GB opslag voor het importeren van extra samplecollecties van 8Dio. Deze functie wordt overigens pas in december geimplementeerd.

Het semi-weighted keyboard omvat vijf octaven en biedt velocity en channel aftertouch.  De Prophet X is bi-timbraal en heeft usb en midi aansluitingen.

Nog niet alle details zijn bekend, maar je mag verwachten dat de rest van de X vergelijkbaar is met eerdere Prophets. In elk geval is er een dubbele effectprocessor met galm, delay, chorus, flanger, phase shifter, rotating speaker, high-pass filter en distortion. Parameters van de effecten en de samples zijn te moduleren via de mod matrix. Er is ook een polyfone stepsequencer met 64 stappen en zes noten per stap.

De prijs in Dollars bedraagt 3,999

Meer informatie

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com