aanmelden
Superbooth 2018 dag 2
Verslag vanuit Berlijn
Merknieuws 04-05-2018 13:05
Superbooth 2018 wordt voor de derde keer gehouden in FEZ, Berlijn, met weer meer deelnemers en extra ruimte. We doen verslag van de tweede dag, en zagen nieuwe gear van Behringer, Roland, Mark Verbos, XOR, Pittsburgh en veel meer.

door Stefan Robbers

Het eerste  wat ik vandaag graag wilde weten was hoe de nieuwe Behringer synthesizermodules klinken. Gelukkig troffen we op de stand compleet werkende versies van niet alleen de Neutron en Model D, maar verrassend genoeg ook meerdere Oddyssey’s en een Pro One.
De Oddyssey is een full size nieuwe versie van de originele Arp inclusief behuizing, maar dan met verlichte schuiven en een Klark Teknik effectprocessor met display. Alles zag er nagenoeg productierijp uit en klonk uitstekend!
Met de klank van de Pro One zit het ook wel goed, de envelopes en filter lijken niet onder te doen voor het origineel. Dit model volgt qua behuizing de lijn van de eerdere model D.
Ik had ook de kans om de Neutron te beluisteren, dat een volledig nieuw ontworpen monofone, semi-modulaire synthesizer is met een diep filter en voorzien van de moderne reïncarnatie van de CEM3340 oscillatoren. Een originele klank en heel veel mogelijkheden met cv/gate connecties op deze synth!
En dan was er natuurlijk de RD-808…we mochten even met het prototype spelen, zie de video hieronder! De RD-808 is nog lang niet klaar maar klinkt al supergoed, met ingebouwde analoge compressor/transient shaper en analoog filter.

 

Superbooth is een goede plek om te leren wat en hoe (modulaire) synthesizers en onderdelen werken. Er worden workshops gegeven, zowel voor beginners als gevorderden, en in de DIY workshop soldeer je je eigen module in elkaar.Pittsburgh showde hun nieuwe synthesizer, de Microvolt 3900, die je standalone kunt gebruiken en die zeer binnenkort verkrijgbaar. Maar er was ook een nieuwe sequence designer, een beursprimeur. De sequencer beschikt over 32 schuiven en knoppen en kan als 1, 2 of 4-voudige sequencer gebruikt worden. Hij wordt leverbaar in een standalone versie maar kan ook in een Eurorack gemonteerd worden.

Superbooth is natuurlijk de plek voor modulaire systemen, zo presenteerde Mark Verbos een nieuwe delay-module, de Multi-Delay Processor, die bestaat uit vaste intervals met separate uitgangen, een even en oneven uitgang en een galm. Je kunt er mooie shimmering reverbs mee maken en door de losse uitgangen heb je een mooi stereobeeld.

Roland showde vier nieuwe modules voor hun, in samenwerking met Malekko ontwikkelde system 500. Er komen een SYS-510 Synth, SYS-555 LAG/S&H, SYS-531 MIX, and SYS-505 VCF bij. Lees ook het nieuwsbericht elders op Interface.nl

Bij het Nederlandse XOR troffen we een aantal leuke uitbreidingen aan van hun Nerdseq Eurorack sequencer: een trigger expander, een cv expander, een matrix input en een bijzondere tap output…

Op naar de derde dag! 

Klik hier om het verslag van Dag 1 te lezen

Lees meer over Superbooth elders op Interface.nl. Klik hier.  

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com