aanmelden
Apple's nieuwe MacBook Pro's
krachtiger processors, meer geheugen, meer mogelijkheden
Merknieuws 23-07-2018 12:08
Apple blijft de MacBook Pro's doorontwikkelen. De laatste generatie heeft bijvoorbeeld veel krachtiger cpu's en Thunderbolt 3

Zoals gebruikelijk kun je kiezen tussen modellen met 13 inch en 15 inch beeldschermen. De gebruikte processors zijn de achtste generatie van de Intel Core i5, een 6-core (hexacore) versie voor de 15" en een 4-core (quadcore) voor de 13" versie. De maximale hoevelheid geheugen is nu 32 GB en de grootste HDD is 2TB voor de 13 en 4TB voor de 15.

Nieuw zijn verder het True Tone Retina display, een beter - en stiller - toetsenbord, groter trackpad en een stil koelsysteem. Via de vier ingebouwde Thunderbolt 3 aansluiting kun je o.m. twee 5K displays aansturen, de accu laden en usb-c apparatuur aansluiten.

De 13" MacBook Pro in de meest uitgebreide versie kost € 4349,- incl, de  uitgebreidste versie van de 15" kost je € 5219,- incl. btw. Het goedkoopste model is een 13" met 2,3 GHz cpu, 8 GB geheugen en 256 GB HDD voor € 1990,- incl.

Meer info

Veel minder voortvarend zijn de ontwikkelingen bij de Mac Pro desktop. De aangekondigde nieuwe versie voor 2018 gaat er niet komen, nu heeft men het over 2019. Dus voorlopig blijft het laatste model - uit 2013! - gewoon op de markt.

Er gaan verder geruchten dat Apple voor zijn computers zou gaan overstappen van Intel cpu's naar ARM processors, mogelijk in 2020. In de iPhones zit al lange tijd zo'n Advanced RISC Machine - ook wel Reduced Instruction Set - processor. Met die overstap zou de integratie van iOS en Mac OS computers een stuk eenvoudiger worden. Wel zal het weer heel wat ongemak en verouderde hardware opleveren voor Mac-gebruikers. En het bouwen van een zgn. Hackintosh, een aangepaste Windows computer waarop Mac OS native draait, zou hiermee onmogelijk worden. Maar vooralsnog zijn het slechts geruchten...

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com