Blue Microphones slaat terug

Een presentatie in Wisseloord Studios

Merknieuws 22-10-2018 15:06

Sinds kort is de distributie van Blue Microphones in de kundige handen van de firma Pro Media Connect. In oktober organiseerden Blue en Pro Media Connect een presentatie en luistersessie in de befaamde Wisseloord Studio, waarbij de complete Blue studiolijn aan bod kwam.

Blue (de naam staat overigens niet voor de kleur maar voor Baltic Latvian Universal Electronics) geldt onderhand als een zeer gerenommeerd merk, maar het bedrijf is ooit begonnen met het modificeren van professionele microfoons van andere merken. Ze slaagden erin uitstekende microfoons nóg beter te maken. Vervolgens begon Blue Microphones een eigen productlijn te ontwikkelen met legendarische modellen als: bottle, baby bottle, dragonfly,  blueberry, mouse, etc. Naast standaard studio microfoons maakt Blue ook usb microfoons waarvan de Snowball en de Yeti het bekendst zijn, en tegenwoordig ook hoofdtelefoons.

Hoewel er geen compleet nieuwe microfoons werden gepresenteerd tijdens de presentatie in Wisseloord, zijn alle bestaande modellen op diverse punten verbeterd, bijvoorbeeld met verfijndere elektronica of het gebruik van moderner materiaal, om de overall prestaties nog verder op te krikken.

Overigens is Blue Microphones enkele maanden geleden door Logitech opgekocht. Logitech ken je natuurlijk van computer accessoires als muizen, toetsenborden, bluetooth-speakers, computerspeakers, webcams, etc. Vooral de Blue usb microfoons passen daar natuurlijk perfect bij.

 

Distributie: Pro Media Connect, 0252 629365

www.promediaconnect.nl, www.bluemic.com

zoeken
zoeken