Nectar wordt nog slimmer

iZotope Nectar 3

Merknieuws 23-10-2018 09:01

Een van de trends in softwareland is plug-ins die steeds complexere (mix)taken overnemen, al of niet met gebruik van Artificiële Intelligentie. iZotope is daar al een tijdje mee bezig

iZotope maakt diverse mix- en mastering plug-ins met daarin hele slimme algoritmes die een taak deels automatisch kunnen uitvoeren. Nectar heet de software die speciaal bedoeld is voor het bewerken van vocals en daarvan is net versie 3 uitgekomen.

Nieuw daarin is Vocal Assistant en het bijbehorende Relay. Die Vocal Assistent analyseert de input en stelt dan automatisch een uitgangspunt voor de instellingen in. Het gaat dan om eq, compressie, gating, de-essing en vergelijkbare mixprocessing. Relay wordt gebruikt om de andere sporen in een track - dus niet de vocal - te 'ontmaskeren', demasking dus, wat wil zeggen dat ze zodanig bewerkt worden dat er plenty ruimte voor de vocal gemaakt wordt.

Maar er is meer zoals dynamische eq die ook een specifieke boventoon in een stem kan volgen, auto leveling, breath control, Melodyne Essential time- en pitch correction en communicatie met andere iZotope plug-ins die actief zijn.

Nectar 3 zal in november verkrijgbaar zijn voor een introductieprijs van $ 199,- (adviesprijs $ 249,-).

Meer informatie

zoeken
zoeken