ADE Sound Lab 2018 reports Part 3 - Gear Test Lab

Product launches op ADE 2018

Merknieuws 27-10-2018 00:10

Amsterdam Dance Event 2018 is stormachtig verlopen. Het onderdeel ADE Sound Lab duurt drie dagen en vindt plaats in De Brakke Grond. Het gear Test Lab wordt gebruikt om bezoekers soft- en ahdrware te laten uitproberen en vragen te stellen aan productexperts.

We hebben de productlanceringen voor je op rij gezet. 

Klik hier voor het verslag van allerlei andere activiteiten die voor dj’s, muzikanten en producers interessant waren tijdens ADE 2018.

En klik hier voor het programma In The Studio With, waarvan Interface host was, met Joran van Pol, Ellis en Reinier Zonneveld.  

Bij importeur Amptec was het druk want naast de Grandmother en de Sub-37 van Moog werd ook The One polyfone synthesizer onthuld. En wie wil er niet rondrijden in een Ferrari?

Novation pakte uit met de hele productlijn uitgepakt en lanceerde de keyboardcontroller 61SL MkIII die naast midisynths ook direct Ableton Live kan besturen en bovendien met cv kan omgaan zodat je bijvoorbeeld een ARP 2600 kan controleren.

Elektron had trouwens ook zijn hele productlijn meegenomen en zodanig opgesteld dat de bezoekers er naaar hartenlust mee konden experimenteren.

Roland had veel spullen meegebracht: naast hun dj-producten ook alle boutique synthesizers en eurorack modules. Twee gloednieuwe AX-Edge keytars stonden ook klaar om bespeeld te worden.

Bax-Shop was ook aanwezig met talloze lekkere producten zoals de Dave Smith Instruments Prophet X & Rev2 synthesizers, de Dreadbox-Polylend Medusa sequencer/synth, Denon dj-controllers en meer.

Aan de software kant was er natuurlijk de populairste sequencing applicatie voor dance: Ableton Live dat samen met meerdere Push controllers uitgebreid stond opgesteld.

Bitwig liet zijn laatste versie 2.4 van zijn daw zien.

Synthmaster demonstreerde hun soft-synth en beloofden knallend nieuws zeer binnenkort…


Op korte afstand van de Brakke Grond demonstreert  Roli in een aparte locatie hun producten, de Seaboard keyboards en de controller modules die je makkelijk magnetisch aan elkaar klikt om, on the fly, je set-up te bouwen of te wijzigen. En dit werkt ook nog lekker draadlos.

 

zoeken
zoeken