aanmelden
Bouw je eigen galmplaat
Ikea tot the rescue
Merknieuws 22-11-2018 09:23
LeoMakes is een YouTubekanaal met allerlei doe-het-zelf projecten op het gebied van effecten en Eurorack modules. Zijn laatste video gaat over het zelf bouwen van een galmplaat. En dat alles met een stellingkast van Ikea!

De Galmplaat is een hele oude methode om kunstmatig galm op te wekken. Het principe is eigenlijk heel eenvoudig; op een grote strakgespannen metalen plaat worden een driver die de plaat laat trillen, en twee pick-ups, die de galm oppikken, bevestigd. Dat blijkt een hele bruikbare galm op te leveren.

Beroemd van wege hun sound zijn de EMT galmplaten, maar die zijn erg groot, zwaar, vrij zeldzaam en dus erg duur.

LeoMakes laat zien dat je met een Bror rack van Ikea, plus wat elektronica een heel verdienstelijke galmplaat kunt maken voor zo'n 100 Euro! Klinkt misschien niet als een EMT Gold Foil, maar wel absoluut bruikbaar en met een theedoek o.i.d. kun je eenvoudig de galmtijd bijstellen!

Je moet wel redelijk handig zijn en kunnen solderen. In het tweede deel van de video laat hij zien hoe je te werk moet gaan. Ik vraag me af of je misschien ook de driver van een oude hoofdtelefoon zou kunnen gebruiken om de plaat aan het tillen te brengen.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com