aanmelden
Print je eigen draaitafel
Lenco-MD
Merknieuws 05-12-2018 09:45
3-D printers worden steeds goedkoper en je kunt er allerlei handige dingen mee maken. De Nederlandse Qeske community is nu een Kickstarter project gestart om zelf een platenspeler te printen, de Lenco-MD

De Lenco-MD is een samenwerkingsproject van de bekende Zwitserse fabrikant Lenco en de Nederlandse 3-D printerfabrikant RepRapUniverse. Hij ziet er prachtig uit, is grotendeels vervaardigd uit recyclable materialen maar is ook upgradable. Zo wordt er gewerkt aan een Solar Module voor de voeding, een speaker module en een Bluetooth module. Deze modules passen in de ronde cylinders die de draatafel ondersteunen.

Op technisch vlak biedt de Lenco-MD enkele leuke features. Zo heeft de tone arm geen anti-skating mechanisme of tegengewicht nodig en dankzij de belt drive en de zachte golfballen onder de poten is de draaitafel perfect geisoleerd van de aandrijving en het oppervlak waarop ie staat.

UIteraard kun je niet alle onderdelen zelf printen, de elektronica en het element worden bij het pakket geleverd. Desgewenst kun je zelf een ander element kiezen. Het bijgeleverde element is een Audio-Technica AT3600 en verder krijg je een aandrijfmotor, netvoeding en pre-amp. Samen met de geprinte onderdelen bouw je daarmee een complete platenspelermet cinch line-out en hoofdtelefoonuitgang.

Om de onderdelen zelf te printen heb je een 330x330x100 mm FFF 3-D printer nodig, maar je kunt deze ook laten printen.

Uitlevering van de Lenco-MD wordt begin 2019 verwacht.

Er zijn diverse pakketten waarop je kunt inschrijven;

Voor € 99 krijg je de benodigde electronica, de data voor de 3-d printer waarmee je vervolgens de overige onderdelen zelf print.

Voor € 149,- worden de toonarm en platter kant-en-klaar meegeleverd

En als je geen 3-D printer hebt kun je voor € 199 een compleet bouwpakket aanschaffen.

Lenco site

Kickstarter pagina

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com