NAMM beursnieuws - MOD Devices MOD Duo X

Standalone software audio processor

Merknieuws 30-01-2019 09:57

Als je plug-ins wilt gebruiken heb je een desktop of laptop computer nodig. Of toch niet? Er bestaan ook zelfstandig werkende hosts voor plug-ins zoals de nieuwe Mod Duo X

Vooral voor livegebruik is een zelfstandig werkende, compacte software processor erg handig want dan kun je je kwetsbare laptop lekker thuis laten. De Mod Duo X is zo'n zelfstandig werkende audio processor met een uitgebreid aanbod aan effecten, virtuele instrumenten en midi utilities. Eigenlijk is het natuurlijk een mini computer met een ARM Cortex processor die draait onder een eigen operating system.

Het stevige aluminium kastje heeft 10 assignable draaiknoopen, 6 drukknoppen en twee displays. je kunt er twee onafhankelijke audioketens mee opzetten en er is midi in/out via din en usb. Hij heeft stereo pre-amps, 2 CV/expression pedal inputs en 2 CV outputs/hoofdtelefoon uitgang.

De Mod Duo X werkt niet met een van de bekende plug-in standaards maar gebruikt een eigen systeem. Momenteel zijn er zo'n 500 gratis en betaalde plug-ins voor verkrijgbaar. Dat zijn grotendeels effecten en midi processors maar er zijn ook enkele instruments, waarvan we die van MDA en TAL al in andere vorm kennen. De software standaard is open source en gebaseerd op Max/MSP. De plug-ins hoeven niet te worden geinstalleerd, je hoeft ze enkel te authoriseren.

De Mod Duo X is vanaf april leverbaar voor € 699,-. Er is ook een pedaalversie, de Mod Duo, voor € 674,-

Meer informatie

 

zoeken
zoeken