Audioprobleem met laatste generatie Mac's

Security chip zorgt voor tikken

Merknieuws 20-02-2019 09:36

Op diverse plekken wordt melding gemaakt van problemen met de laatste generatie Mac's en usb 2.0 en FireWire audio interfaces

In verschillende 2018 Mac's zit de zogenaamde T2 security chip en het lijkt er op dat die voor getik en glitches zorgt bij gebruik van diverse audio interfaces. Het zou gaan om de iMac Pro, 2018 Mac mini, 2018 MacBook Air en 2018 MacBook Pro. Bij o.m. interfaces van Native Instruments, Focusrite RME, Apogee, Yamaha en MOTU interfaces zou dit probleem optreden. Vooral bij usb 2.0 interfaces en mogelijk ook FireWire. USB 3.0 en Thunderbird interfaces lijken geen problemen te hebben.

De T2 chip zorgt mogelijk voor een korte overload van de usb bus bij het syncen van tijd en lokatie. Het uitschakelen van “Set date and time automatically” in preferences zou helpen, maar zodra je opnieuw opstart staat dat weer aan. Een andere optie zou zijn om een (kostbare) Thunderbolt 3 powered hub aan te schaffen en je usb interface daarop aan te sluiten.

Volgens kenners is ligt het probleem niet bij de audio interfaces maar in Mac OS. De T2 chip schijnt al eerder andere problemen te hebben veroorzaakt. Daarvoor zijn patches gemaakt door Apple.

Of en wanneer Apple dit audioprobleem gaat oplossen is momenteel onduidelijk.

zoeken
zoeken