aanmelden
Native Instruments Massive X
Nog even geduld!
Merknieuws 15-03-2019 09:00
Massive van Native Instruments is sinds de introductie zo'n 15 jaar geleden een van de populairste software synths. Er wordt al een tijdje gewerkt aan een opvolger die Massive X gaat heten. Het duurt nog even voor die uitkomt, maar een aantal details zijn al bekend gemaakt.

September vorig jaar al werd Massive X, tegelijk met Komplete 12, aangekondigd, maar men werkt er nog steeds aan. De bedoeling is dat ie in juni uitkomt, maar NI bouwt de spanning op met een blog - Massive X Lab -over de ontwikkelingen. De oorspronkelijke ontwikkelaar Mike Daliot is nog steeds betrokken bij de nieuwe versie.

De onderliggende engine - gebaseerd op Reaktor - is herschreven en efficiënter gemaakt, het uiterlijk is natuurlijk aangepast en het venster is nu resizable.

Massive X heeft 2 wavetable oscillatoren, aanvankelijk met 125 wavetables. Mogelijk dat er later meer bijkomen. Deze oscillatoren hebben 10 'play modes'. Er zijn ook 2 phase modulation oscillators, met eigen wavetables, om de wavetable oscillatoren te moduleren. Dan is er nog een noise afdeling met 100 verschillende variaties. Uiteraard wordt een uitgebreide filtersectie ingebouwd met 8 nieuwe filters in allerlei verschillende types.

Voor de afdeling insert fx zijn er 3 slots met diverse effecten maar ook oscillatoren met standaard golfvormen. Deze kunnen als zelfstandige klankbronnen voor subtractive synthese worden gebruikt. Daarnaast is er natuurlijk een afdeling met send fx.

Het routingsysteem doet sterk denken aan dat van een modulair systeem; het audiosignaal kan op allerlei manieren gepatched worden en modulators kunnen ook naar het audiopad gestuurd worden.

Voor modulatie zijn er 9 envelopes en/of lfo's. Er is een Switcher LFO die kan morphen tussen golfvormen. Nieuw zijn de Performers, sequencers voor modulatie. Met trackers kun je externe midicontrollers koppelen aan de modulatie.

De releasedatum staat dus voor juni, de prijs is nog niet bekend.  Bezitters van Komplete 12 krijgen Massive X als gratis update.

Overigens blijft deoorspronkelijke versie van Massive gewoon te koop.

Meer informatie

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com