aanmelden
Artiphon Instrument 1
Alternatieve mid controller
Merknieuws 12-04-2019 09:28
Er komen regelmatig alternatieven voor een toetsenbord op de markt maar op een paar uitzonderingen na verdwijnen die meestal in de mist van de vergetelheid. Misschien dat het Instrument 1 beter vergaat

In elk geval was het Kickstarterproject voor de Instrument 1 een groot succes, maar wat is het precies?

Instrument 1 ziet er uit als een lapsteel gitaar. Het is een kunstof plank (in witte of zwarte uitvoering) met een gewicht van 743 gram die je op je schoot of een tafel kunt leggen of je kunt hem vasthouden als een gitaar. Het speeloppervlak doet ook aan een gitaar denken met een 'bridge' waaropt zes aanslaggevoelige triggers onder elkaar die je kunt tappen, strummen of picken en een hals met 12 x 6 triggerposities die pressure en velocity sensitive zijn. Je kunt ook noten triggeren door op de hals te tappen.

De mididata worden verstuurd via usb en een Lightning connector. Er is  een bewegingssensor voor mod wheel en bend. Instrument 1 heeft verder een audio output voor een hoofdtelefoon en een microfoon ingang

het apparaat werkt echter ook standalone dankzij een soundengine met 8 sounds die je met een iOS app of Mac/pc software kunt editten en stereo speakers. Zonder iOS of computer komt er echter geen geluid uit. Voor de voeding is er een oplaadbare accu en een 12 Volt voeding.

Instrument 1 kan over 7 midikanalen met velocity en aftertouch data versturen en is MPE compatibel.

Lastig te bepalen hoe speelbaar het ding is. Vasthouden als een gitaar lijkt me moeizaam ook omdat er geen strap aan kan worden bevestigd. Toch is het is een interessant alternatieve voor een keyboard die met een adviesprijs van 400 Euro redelijk betaalbaar is.

Meer informatie

In Europa te koop via Sonic Sales

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com