Black Corporation Xerxes

De Elka Synthex komt terug als module

Merknieuws 17-04-2019 10:06

De afgelopen jaren zijn er minstens twee pogingen gedaan om een reissue van de Elka Synthex uit te brengen, maar ze zijn beide mislukt. Black Corporation blijkt wel in staat om de Synthex onder de naam Xerxes nieuw leven in te blazen

De Elka Synthex is een beroemde polyfone analoge synth van begin jaren tachtig. De omvangrijke Synthex was vrij kostbaar en mede vanwege diverse sterke concurrenten zijn er niet heel veel van gemaakt. Maar de sound was er niet minder om, artiesten als J.M. Jarre, Tangerine Dream, Stevie Wonder en Depeche Mode zijn bekende gebruikers.

Black Corporation is een Japans bedrijf dat eerder al rackversies van de Yamaha CS80 (Deckards Dream) en de RSF Polykobol (Kijimi) uitbracht/aankondigde.

Hun nieuwste project is dus de Xerxes, gebaseerd op de Synthex. Deze module is achtstemmig en heeft twee DCO's per stem. De Xerxes was al op de laaatse Namm-show te bewonderen en zal naar verluidt ook op de komende Superbooth te zien zijn. Of het nog een prototype is of een echt productiemodel is nog niet duidelijk. Als prijs wordt 3000 Euro genoemd.

Meer informatie

zoeken
zoeken