FL Studio met nieuwe FLEX Synthesizer

Je kunt hem al uitproberen in de betaversie

Merknieuws 19-04-2019 09:34

Bij Image Line zijn ze bezig met een update voor FL Studio. Een van de belangrijkste features daarvan is de nieuwe FLEX Synthesizer.

De  'Public Beta' heeft versienummer 20.1.2 en is gratis te downloaden voor FL Studiobezitters. Hierin zijn diverse bugs gerepareerd en is o.m. een Plugin performance monitor toegevoegd. Maar het belangrijkste nieuws is FLEX, een synth die werkt met subtractive, wavetable, multisample, FM en AM synthese. Er zijn ook diverse ingebouwde effecten. Dat belooft een heel breed assortiment aan sounds. Er zitten heel veel presets in die je met de browser links, prima kunt doorzoeken. In het Analysys venster zie je een sonogram van de klank. Daarnaast zitten 8 macrosliderswaarmee je snel een aantal belangrijke parameters van de gekozen preset kunt bijregelen. Verder kun je alleen Pitch, filter, envelopes en effecten instellen.

De Windows betaversie van FL Studio 20.1.2 werkt tot 23 mei, de Macversie houdt er om onduidelijke redenen al op 3 mei mee op. Je kunt de betaversie gewoon naast je huidige versie installeren.

 

Meer informatie

 

zoeken
zoeken