aanmelden
Mind Music Labs ‘Powered by ELK’ Retrologue 2 en Polysix RE
Plug-ins als standalone hardware
Merknieuws 14-05-2019 09:36
Het Zweedse Mind Music Labs ontwikkelde ELK, een speciaal operating system waarmee plug-ins op hardware kan draaien. Op Superbooth19 waren twee voorbeelden te zien, hardwareversies van Steinberg's Retrologue 2 en Propellerhead's Polysix RE.

ELK heet het door Mind Music Labs ontwikkelde O.S. waarmee software helemaal zelfstandig op hardware met knoppen kan draaien.

MML Licenseert ELK OS aan fabrikanten die vst plug-ins of Rack Extensions op hardware willen implementeren. De latency zou daarbij onder de 1 msec blijven. In principe kun je zo op dezelfde hardware verschillende plug-ins gebruiken.

Op Superbooth toonden ze de samen met Steinberg ontwikkelde ‘Powered by ELK’ Retrologue 2, hardware waarop Steinberg's Retrologue synth plug-in draait. De sound engine is de Retrologue 2 vst plug-in, ingebouwd in een hardwarekast met lekker veel knoppen en faders.

meer informatie

Mind Music Labs werkt ook samen met Propellerheads met als resultaat de ‘Powered by ELK’ Polysix for Reason, hardware waarop Propellerhead Rack Extension software draait. In dit geval in de vorm van een Eurorack module met diverse knoppen en patchpoints voor audio en CV.

Meer informatie

Een interessante ontwikkeling waarmee plug-ins net zo 'hands-on' gebruikt kunnen worden als standaard hardware. Het gaat nog wel om prototypes. Of en wanneer dit op de markt komt is nog onduidelijk.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com