Bitwig Studio 3 beta

modulaire synth ingebouwd in je daw

Merknieuws 20-05-2019 09:50

Tijdens de afgelopen Nammshow werd Bitwig 3 al aangekondigd en nu is er een publieke betaversie. Hierin vormt een uitgebreide modulaire synth/fx processor integraal onderdeel van deze daw

The Grid heet het nieuwe modulaire systeem in Bitwig. Dit is geen afzonderlijk instrument maar een systeem dat compleet geïntegreerd is met alle andere tools en functies.

Poly Grid gebruik je voor modulaire synths, FX Grid voor modulaire effecten. Er zijn meer dan 140 modules beschikbaar. Alle modules syncen aan het tempo, je kunt ze automatiseren en ze kunnen CV signalen versturen en ontvangen.

Handig is het feit dat de meest voor de hand liggende connecties desgewenst automatisch gemaakt worden. Dus midi trigger, outputs etc. dat scheelt een hoop kabels. Dit werkt ook als je nieuwe modules toevoegt of een module vervangt door een andere. Voor elke module is er een korte uitleg ingebouwd over parameters en connectors.  Verder zijn alle signalen stereo, inclusief CV en kun je bijna alles met alles verbinden.

Het systeem ziet er erg fraai en overzichtelijk uit en lijkt ook heel intuïtief en snel te werken. Momenteel is Bitwig 3 de enige daw met ingebouwde modulaire synthes/fx en dat maakt het programma erg aantrekkelijk.

Als je een Bitwig Studio License hebt met Active Upgrade Plan, kun je de beta gratis downloaden.

De definitive versie wordt in het tweede kwartaal van dit jaar verwacht.

Meer info

Betaversie van Bitwig 3 met ingebouwde modulaire synth nu beschikbaar
 
 
 

zoeken
zoeken