Native Instruments Massive X nu verkrijgbaar

Compleet vernieuwde versie is uit

Merknieuws 27-06-2019 16:00

Lang na de eerste aankondiging in februari is Massive X eindelijk verkrijgbaar. Deze compleet vernieuwde versie van waarchijnlijk de meest populaire en invloedrijke softsynth ooit, heeft veel te bieden.

Massive X is eigenlijk gewoon een ander programma dan de op virtueel-analoge synthese gebaseerde 'oude' Massive. Die blijft dan ook gewoon verkrijgbaar.

Massive X is een wavetable synth met een semi-modulaire opzet. Er zijn twee wavetable oscillatoren met keuze uit 170 wavetables en tien verschillende manieren waarop die samenwerken. Daarnaast zijn er ook nog twee phase modulation oscillators, een ruisbron met 100 verschillende variatiesen een aux input. Dat levert al talloze frequentiespectra op. Voor het filter kun je kiezen uit 8 variaties. Voor modulatie, 9 slots, is er een flink arsenaal aan bronnen; 3 uitgebreide AHDSR envelopes, 3 lfo's met veel golfvormen en random mode, plus Tracker modulators waarin je een maximaal 8 maten lange curve kunt tekenen. Omdat Massive X modulair is kun je zelf de signal flow bepalen in de intuïtive routing matrix. Elke output kan met elke input verbonden worden en naar/van meerdere bronnen/bestemmingen tegelijkertijd. Hier kun je ook insert fX in de routing plaatsen, dat zijn o.a. oscillatoren, filters of distortion. Daarnaast zijn er ook allerlei global fx als delay, flanger, eq en stereo expander.

Massive werkt standalone en als 64 bit vst, vst3, au, aax plug-in en kost € 199,-. Een upgrade van Massive kost € 149,-

Meer informatie

 

 

 

 

zoeken
zoeken