aanmelden
Gibson quality control aan het werk
Dit is geen poging om in het Guiness Book of Records te komen!
Merknieuws 01-08-2019 15:43
Het lijkt een poging om het wereldrecord 'gitaren vernielen' te breken, maar er worden hier mislukte gitaren 'doorgedraaid'

Op deze video van BJ's World zie je hoe honderden Gibson Firebird X gitaren worden vernietigd met een dragline. Blijkbaar was de vorige Gibson directeur niet zo bezig met quality control. Het resultaat was een batch erg slechte Firebird X's die op deze manier werden gemolesteerd zodat ze niet op de markt kunnen verschijnen.

Het gaat om een grote overblijvende partij van deze slecht verkopende gitaar met veel ingebouwde elektronica (robot tuning, ingebouwde effecten, presets en computereditor) uit 2009-2011. Bij het sluiten van een van de Gibson fabrieken na de financiële perikelen begin van dit jaar werd tot deze actie besloten.

Gibson liet na allerlei negatief commentaar op deze video weten dat men normaal gesproken duizenden gitaren en giften aan scholen en goede doelen schenkt maar dat deze partij Firebirds zo slecht en onveilig was dat vernietigen de enig oplossing was.

 

Videodemo door onze collega's van Gitarist;

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com