aanmelden
Analog Solutions Colossus
Gigantische analoge droomsynth
Merknieuws 23-09-2019 09:15
Als je van analoge synthesizers houdt hou je waarschijnlijk van grote apparaten met lekker veel lampjes, knoppen en metertjes zoals ze die in de jaren 60 en 70 maakten. In dat geval is de splinternieuwe Colossus je droomsynth

Analogue Solutions introduceert binnenkort hun Colossus, een imposant apparaat met talloze knoppen dat eruitziet als de bedieningsunit voor een kerncentrale.

Het analoge apparaat doet denken aan de eveneens zeer indrukwekkende en uiterst zeldzame Synthi 100 van EMS.

De dubbele pin matrix voor de routing is bijna letterlijk ontleend aan de EMS. Volgens Analog Solutions is de Colossus meer dan een synthesizer “It is also art, architecture and exquisite studio furniture” .

Wat er allemaal in zit? 12 oscillators, 12 vca's en 8 filters (4 x lpf en 4 x multi-mode) met hun eigen envelope. Er zijn twee 64 staps sequencers, 2 verengalmen, ring modulatoren en een ingebouwde oscilloscoop. Verder natuurlijk de dubbele 31x31 pin matrix (een voor CV en een voor audio) voor de routing. De Colossus heeft twee joysticks, een zeskanaals audio mixer en twee touch keyboards. Midi of USB zitten er niet op, het apparaat is echt bedoeld om zelfstandig gebruikt te worden.

Analogue Solutions maakt voor de Colossus gebruik van zelf ontworpen elektronica, deels afkomstig uit hun andere synths.

Behalve genoeg ruimte heb je ook een dikke beurs nodig (25.000 Pond, excl. btw en verzendkosten) om in het bezit van dit apparaat te komen. Op 5 oktober wordt ie voor het eerst gepresenteerd tijdens SynthFest in het Britse Sheffield.

Meer informatie

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com