aanmelden
Amazon AWS DeepComposer
automatische begeleiding met Machine Learning
Merknieuws 04-12-2019 09:48
Artificiele intelligentie en machine learning wordt steeds vaker gebruikt in muzieksoftware. Amazon is echter de eerste firma die een compact AI systeem voor muziekbegeleiding op de markt brengt.

Amazon AWS DeepComposer bestaat uit een aanslaggvoelig midi keyboard met 32 toetsen en bijbehorende software die gebruik maakt van AWS (Amazon Web Service). Als je een melodie inspelt op het keyboard maakt de software er een compleet arrangement met vier parts van. Hiervoor gebruikt DeepComposer Generative AI. Je kunt kiezen uit diverse genres; rock, pop, jazz en klassiek, maar je kunt ook je eigen stylemodel maken.

De tracks van DeepComposer kun je meteen uploaden naar SoundCloud en exporteren als midi. Melodieën kunnen ook als midi ingevoerd worden. Behalve opnemen en afspelen biedt het keyboard een arpeggiator en auto-chord. Als je de peptalk in het intro van de video wilt overslaan kun je op 5 minuten en verder het eerste voorbeeld horen van wat het systeem kan.

Op zich een interessante ontwikkeling maar of het in de praktijk iets kan maken wat ook echt bruikbaar is valt af te wachten. Het is immers gericht op het grote publiek en niet zozeer op producers.

AWS gaat 100 Dollar kosten incl. 3 maanden gebruik van de AWS cloud service.

Meer informatie

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com